Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2022 o 14:30
Čas čítania 6:47
Adam Novosad

Slovenka Eva je vodička električky: Muži ma už skúšali zbaliť. Na Obchodnej mi opitý mladík počas noci skočil do cesty (Rozhovor)

Slovenka Eva je vodička električky: Muži ma už skúšali zbaliť. Na Obchodnej mi opitý mladík počas noci skočil do cesty (Rozhovor)
Zdroj: archív respondentky
REFRESHER NEZVYČAJNÉ POVOLANIA
Uložiť Uložené

Eva Zemanová robí vodičku električky už takmer päť rokov a neľutuje. Každý deň je podľa nej nová výzva.

„Pred týždňom som šla po Obchodnej, kde sa mi chalanisko spitý ako bomba postavil pred električku, roztiahol ruky ako Ježiš a zostal stáť. Vravím si, dobre, kámo, tak stoj,“ smeje sa Evka Zemanová, ktorá pracuje ako vodička električky v Bratislave už takmer päť rokov. 

Odporúčané
Slovenka Jarmila robí kamionistku: O prostitútky sa šoféri občas pobijú. Bagetu z pumpy by som nikdy nezjedla (Rozhovor) Slovenka Jarmila robí kamionistku: O prostitútky sa šoféri občas pobijú. Bagetu z pumpy by som nikdy nezjedla (Rozhovor) 9. decembra 2022 o 15:30

V rozhovore nám prezradila, čo sa deje na obratisku električiek, kedy pristupujú najčudnejší ľudia, ako reaguje na agresívnych cestujúcich a dokonca aj to, či sa ju už niekedy muž snažil v električke zbaliť. 

Ak si chceš prečítať viac rozhovorov so Slovenkami ako Eva, ktoré majú nezvyčajné povolania, klikni sem. Pridaj sa do klubu Refresher+ a všetky prémiové články si môžeš čítať bez obmedzenia. 
Eva Zemanová neľutuje, že sa pred takmer piatimi rokmi stala vodičkou električky.
Eva Zemanová neľutuje, že sa pred takmer piatimi rokmi stala vodičkou električky. Zdroj: archív respondentky

Neľutuješ, že si sa stala vodičkou električky v Bratislave?

Už to bude skoro päť rokov, čo som nastúpila, a neľutujem. Nie je to monotónna práca, lebo každý deň ma prekvapí niečo iné. Aj si to viem užívať, ale aj ma ľudia vedia vytočiť, lebo žijeme v uponáhľanej dobe a teraz pred Vianocami je to o to šialenejšie. Každý sa ponáhľa, lebo potrebuje všetko postíhať.

Rozhovor robíme v piatok. Hovorila si, že dnes máš popoludňajšiu službu. Čo to v praxi znamená?

Dnes mám napríklad električku číslo 3 od 13.55 do 23.33. Je to vtipné, lebo my nemáme taký bežný pracovný čas ako niekto, kto pracuje od šiestej do štrnástej hodiny. Máme pre bežného smrteľníka čudné časy, kedy začíname a končíme.

Ak máš v piatok poobednú službu takmer do polnoci, dokážeš po jej skončení ešte vyraziť do mesta s kamarátmi?

Napríklad dnes mám posledný deň svojho turnusu poobednú službu, pretože víkend mi vyšiel voľný. Znamená to, že si po celom turnuse idem oddýchnuť, po službe rýchlo domov, hodiť si sprchu a spať.

Predpokladám, že okrem popoludňajších mávaš aj ranné služby. Kedy začínaš?

Prvý nástup mám o 3.29. To je napríklad linka číslo 4 do Dúbravky. O 3.49 mám výjazd z depa, ale dvadsať minút pred odjazdom máme vždy rezervu na to, aby sme si mohli skontrolovať a prichystať vozidlo.

Odporúčané
Plavčík Roman: Keď to dieťaťu ujde, musíme vypustiť bazén. Raz som našiel vo vírivke súložiť mladý pár (Rozhovor) Plavčík Roman: Keď to dieťaťu ujde, musíme vypustiť bazén. Raz som našiel vo vírivke súložiť mladý pár (Rozhovor) 22. júla 2024 o 12:30

Jazdiť po Bratislave električkou v piatok večer určite znamená, že sa ti do cesty motá množstvo opitých mladých ľudí.Za tie roky sa na to dá zvyknúť. Mladí v opitosti dokážu robiť hlúposti, ale pokiaľ mi nerozbíjajú električku a neobťažujú ostatných cestujúcich, tak je mi to jedno. Ak sa niekto sťažuje, tak to hneď idem riešiť. Ale oni sa skôr zvyknú tváriť, že sú úplne v poriadku a zvládajú svoj stav.

Stretla si sa s cestujúcimi, ktorí k tebe prídu a začnú ti niečo hovoriť, keď zistia, že si žena?

Keď som pár dní jazdila na linke číslo 4, tak som si z dlhej chvíle v kabíne pustila nejaké pesničky a nahlas som si spievala. Hral mi Duchoň, keď mi zaklopkali dvaja páni a začali mi ukazovať, že akú super hudbu počúvam. Bolo to veľmi milé.

Vodičke električky vždy dobre padne, keď jej niekto poďakuje za to, že ho na zastávke počkala.
Vodičke električky vždy dobre padne, keď jej niekto poďakuje za to, že ho na zastávke počkala. Zdroj: archív respondentky

Mladá vodička električky je určite aj v Bratislave stále raritou. Stáva sa ti, že ťa chcú muži zbaliť?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia