Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Tauris.
23. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 1:57
Sponzorovaný obsah

Generálny riaditeľ TAURIS: „Nepredávame salámy, šunky, klobásy ale my predávame émocie, chute, vône a dôveru“ (reportáž)

VIDEO MÄSO POTRAVINY
Uložiť Uložené

V TAURIS pracujú iba s čerstvým mäsom, ktoré sa do 24 hodín dostane na pulty obchodov.

Vedel si, že na pultoch obchodov nájdeš aj výrobky z mäsa, ktoré bolo v mrazáku celý rok a navyše je aj umelo dofarbené? Ako upozorňuje výrobca TAURIS, niektoré produkty môžu byť plné umelých bielkovín či náhrad, ako napríklad glutamanu, ktorý simuluje chuť sušeného mäsa. Najbližšie preto pri výbere šunky alebo párkov odporúča, aby si si pozorne všímal zloženie alebo to, či je produkt vyrábaný podľa overenej receptúry. Kvalitu a prísne dodržanie receptúr bez lacných náhrad nájdeš práve pri produktoch tohto výrobcu. Pracuje výhradne s čerstvým mäsom, ktoré je spracované do 24 hodín od porazenia zvieraťa. Navštívili sme výrobňu TAURIS v Rimavskej Sobote, aby sme ti ukázali, čo sa skrýva za cenovkou šunky a párkov, ktoré si kúpiš v obchode. 

„My mäsiari vieme, čo je to čerstvosť. Mrazené mäso po určitom čase stráca hodnotu. Tuk postupne oxiduje a mení chuť mäsa, dáva mu takú horkosť a tým sa stráca typická chuť,“ vysvetľuje pozadie nekvalitných výrobkov Ivan Stanislav, výrobný riaditeľ TAURISU. Spoločnosť TAURIS svoje tradičné receptúry chráni už 30 rokov. V čase zdražovania a krízy sa rozhodli stáť za poctivým zložením svojich produktov a nerobiť žiadne kompromisy. Každé zviera, ktoré v TAURISE spracujú, posúdi štátny veterinár. 

zisti viac

Šunku vyrábajú z precízne opracovaného bravčového stehna. Vo videu uvidíš, ako TAURIS dosiahne to, že len najlepšia časť zo stehna sa dostane do šunky. Na obale si môžeš všimnúť, že má nízky podiel tuku a vysoký obsah čistých bielkovín. Väčší podiel tuku môže naznačiť, že je v mäse menej hodnotnej svaloviny a spracovanie nemusí byť až také kvalitné. Spracované mäso sa v podobe šunky dostane na pulty Mäsiarstva u býka už do 24 hodín.

Mäsiarstvo u býka je sieť predajní spoločnosti TAURIS. Momentálne ich majú na Slovensku viac ako sto.

Pri párkoch musia uvádzať „na oko“ nižší podiel mäsa – príčinou sú slovenské zákony, ktoré slaninu nepovažujú za mäso, a preto ju k podielu mäsa prirátať nemôžu. Práve tuk zo slaniny však dáva známym Zipser párkom šťavnatosť a pravú mäsovú chuť. 

„Kvalita pre nás znamená to, že sa k nám zákazníci vracajú. My vyrábame pre ľudí, naším zákazníkom nie sú obchody, ale človek. Predávame im tradičné chute a vône, ale tie sa dajú dosiahnuť len vďaka kvalitnému mäsu a výrobnému procesu. To, že sme tu už tridsať rokov, to len dokazuje,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti TAURIS Richard Duda.

Spoločnosť TAURIS dbá na svoju tradičnú receptúru, ktorá sa už desiatky rokov nezmenila. Produkty pripravujú generácie mäsiarov. „Ja stále hovorím, že nepredávame salámy, šunky, klobásy, ale my predávame emócie, chute, vône a dôveru,“ hovorí Richard Duda.

preskúmaj ponuku TAURIS

Reagujú však aj na aktuálne trendy, pred niekoľkými rokmi si všimli dopyt po zdravších alternatívach. Ako prvý mäsový výrobca na Slovensku začal TAURIS od roku 2009 vyrábať svoje produkty bez lepku a iných alergénov. Prísne normy a čerstvé suroviny sa odrazili na oceneniach, ktoré TAURIS každoročne so svojimi produktmi vyhráva. Na konte majú ocenenia ako Danubius Gastro, Voľba spotrebiteľov, Značka kvality či niekoľko výhier v Test magazíne.

Domov
Zdieľať
Diskusia