Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.
24. februára 2024, 18:30
Čas čítania 0:55
Sponzorovaný obsah

Deň otvorených dverí na FEI STU: študenti vytvorili prvého robota svojho druhu na svete a na pracovnom trhu sú žiadaní (REPORTÁŽ)

TECH REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA ROBOTIKA ŠTUDENTI VYSOKÁ ŠKOLA
Uložiť Uložené

„Momentálne sme najžiadanejší. Technológie neustále napredujú a za ich vývojom stoja práve informatici,“ približuje nám študentka piateho ročníka aplikovanej informatiky Dominika.

Na začiatku februára sme sa boli pozrieť na deň otvorených dverí na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Preplnené chodby nám potvrdili veľký záujem stredoškolákov. Zaujímalo nás, prečo si títo stredoškoláci vybrali práve FEI STU.

„Počul som len chválu o feike. Myslím si, že je to dobrá škola pre moju budúcnosť,“ opisuje záujemca o štúdium Oskar. FEI STU na svojom webe uvádza, že u nich máš dvere otvorené a po nich všetky ostatné. Absolventi majú takmer 100-percentné uplatnenie na trhu práce a plat 2940 € po piatich rokoch praxe. Prihlášku si môžeš podať do konca apríla.

V našej reportáži ti takisto ukážeme niekoľko robotických inovácií, na ktorých pracujú študenti fakulty. Dozvieš sa aj to, ako škola organizuje študentský život a vytvára ideálne podmienky pre profesionálnych hráčov e-športov. 

Martin, ktorý študuje robotiku a kybernetiku, nám ukázal svoj projekt – prvú rehabilitáciu dolnej končatiny na svete, ktorú vedie robot. Juraj nám zas predviedol štvornohého robota Artabana, ktorý sa dokáže pohybovať v náročnom teréne. Študent a kapitán Stuba Green Team Patrik nám vysvetlil, ako sa absolventi tejto fakulty dokážu stať inžiniermi F1. 

Slovenská asociácia elektronických športov v spolupráci s fakultou pripravuje moderné tréningové e-športové centrum, kde sa bude pripravovať aj slovenská reprezentácia. Na FEI nájdeš tiež prvé laboratórium svojho druhu na Slovensku, ktoré meria výkonnosť hráčov e-športov. Toto miesto už navštívili známe tímy, ako napríklad SINNERS alebo Sampi.

pozri si všetky výhody študijných programov
Domov
Zdieľať
Diskusia