Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2022, 12:33
Čas čítania 1:24
Peter Vnuk

Zvládol by si speedrun Biblie? Kniha kníh dorazila na hernú platformu Steam

TECH BIBLIA HRY STEAM
Uložiť Uložené

Kniha kníh zavítala na platformu, kde sú doma najmä hráči. Keďže za ňu „autori“ pýtajú peniaze, nie je to vlastne hriech?

Bibliu na Steame si môžeš kúpiť od 14. novembra 2022 a hráči ju okamžite začali prechádzať, aby získali bonusové body. A to nie je ľahká úloha. Vývojárom v tomto prípade nie je Boh, ale tím Bible Games, ktorý zdôrazňuje, že ide o úplnú digitálnu verziu pôvodného diela, takže obsahuje všetkých 66 kníh.

Z technického pohľadu ide o dva varianty. Bibliu si môžeš naštudovať v textovej forme, alebo si ju vypočuť ako audioknihu. Niektorí hráči dabing chvália, no objavili sa aj názory, že hlas znie príliš afektovane.

Za 12,49 eura, alebo aktuálne v akcii za 8,36 eura, získaš spolu s dielom aj originálny nevtieravý soundtrack, ktorý vývojári odporúčajú počúvať na relax, aj keď sa práve nevenuješ štúdiu Svätého písma. Práve to, že ju nedávajú zadarmo, používatelia kritizujú. Je však pochopiteľné, že programátori Bible Games odviedli prácu a chcú za ňu peniaze. Otázka je, či by Biblia a záchrana duše nemali byť dostupné pre každého bezplatne. Keďže vývojári pravdepodobne nemajú súhlas pôvodných autorov, mohli by predajom ich textov porušovať právo na Božie duševné vlastníctvo.

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00

Po preštudovaní celého diela si každý hráč môže overiť nadobudnuté poznatky v kvíze, ktorý obsahuje 100 otázok. Takže po jeho úspešnom splnení sa budeš môcť pochváliť kamarátom, že máš Bibliu v malíčku.

Pokiaľ s kúpou váhaš, možno ti v rozhodovaní pomôžu väčšinou bezbožné, no vtipné hodnotenia a komentáre od hráčov, ktorí už Bibliu na Steame majú a hodnotia ju, akoby to bola skutočne hra. Niektorí si sťažujú, že to trvalo tisícky rokov, kým sa dielo konečne dostalo na Steam.

steam, biblia
Zdroj: Steam

Iní si pochvaľujú dejový zvrat s Judášom a chvália sa schopnosťou prejsť dielom za 20 minút.

steam, biblia
Zdroj: Steam

Jeden z hráčov už zo zvyku prepol na filmy pre dospelých, keď vošla jeho matka do miestnosti, aby ho neprichytila pri čítaní Biblie (zrejme ortodoxní ateisti).

steam, biblia
Zdroj: Steam

Kritici poukazujú na to, že treba opraviť „glitch s nekonečným vínom a rybami“ a respawn trvá 3 dni.

steam, biblia
Zdroj: Steam

Ďalší dúfajú, že už čoskoro pribudne režim pre viacerých hráčov, a niektorí vravia, že ide o kandidáta na titul hry roka 2022. Objavil sa tiež spoiler o tom, že hlavná postava zomrie a autor ju privedie znova k životu bez zjavného dôvodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia