Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2022, 12:34
Čas čítania 1:01
Denisa Šútorová

Ženy si po novom dávajú botox už aj do nôh. Bojujú tak proti bolesti, ktorú im spôsobujú vysoké podpätky

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Botox sa však často používa aj na riešenie chronickej migrény, nadmerného potenia či bolesti čeľuste. Čerešničkou na záver je močový mechúr. Dávky botoxu vraj dokážu znížiť frekvenciu močenia u žien.

Už niekoľko sezón si všímame, že dizajnéri vymieňajú sandále za ihličky či platformy. Ako sa zdá, pre krásu si toho rady vytrpíme dosť. Podľa webu Fashionista sa v USA začal rozširovať trend aplikovania botoxu do nôh. Čítaš správne. Okrem estetickej úpravy chodidiel, ako je napríklad minimalizácia vrások na nich, má údajne botox vplyv aj na potláčanie bolesti z nepohodlnej obuvi. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Manolo Blahnik (@manoloblahnik)

Neuromodulátory, akým je aj botox a taktiež jeho alternatíva Xeomin (ktorú si dal nedávno vpichnúť aj Joe Jonas), blokujú pohyb v svaloch, ktoré spôsobujú jemné linky na koži a vrásky. Práve preto sú obľúbenou voľbou všetkých, ktorí si chcú zachovať mladú a sviežu tvár či iné partie tela.

Vďaka svalovorelaxačným účinkom však možno botox použiť aj na potlačenie bolesti nôh. Ak sa injekcia aplikuje na správne miesto, dávka botoxu dokáže paralyzovať svaly v pätovej kosti, čím zníži nepohodlie. Botox sa podobne vpichuje aj do brušiek prstov na chodidlách.

amina muaddi
Zdroj: Dexter Navy

Samozrejme, že takéto ošetrenie ti urobí poriadny prievan v peňaženke. Väčšinou sa pohybuje od stoviek po tisíce eur, v závislosti od oblasti a množstva, v akom sa botox vpichuje. K osemstoeurovým louboutinkám tak môžu módne maniačky prichodiť ešte tisícku...

Aj keď sa toto opatrenie proti bolestiam môže zdať extrémne, ver, že chodidlá nie sú jediným „zaujímavým miestom“, do ktorého si môžeš dať vpichnúť botox. Možno ťa prekvapí, že sa často používa aj na riešenie chronickej migrény, nadmerného potenia či bolesti čeľuste. Čerešničkou na záver je močový mechúr. Dávky botoxu totiž vraj dokážu znížiť frekvenciu močenia u žien. 

Anketa:
Dala by si si kvôli podpätkom pichnúť botox aj do nôh?
Zatiaľ mi tak nešibe.
Prečo nie, vidím to ako celkom fajn riešenie.
Zatiaľ mi tak nešibe.
63 %
Prečo nie, vidím to ako celkom fajn riešenie.
37 %
Domov
Zdieľať
Diskusia