Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. novembra 2022, 9:26
Čas čítania 1:19
Richard Balog

Vlak Orient Express vyrazí na dráhy už v roku 2025. Luxusné zariadenie a výborné jedlo naznačujú, že to nebude lacné

Vlak Orient Express vyrazí na dráhy už v roku 2025. Luxusné zariadenie a výborné jedlo naznačujú, že to nebude lacné
Zdroj: Orient Express
ZAUJÍMAVOSTI VLAKY
Uložiť Uložené

Pozri sa bližšie na dizajn interiéru, ktorý je premyslený do najmenších detailov, ešte pred jeho cestou naprieč celou Európou v roku 2025.

Hotelierska spoločnosť Accor kúpila 50-percentný podiel v roku 2017, aby o päť rokov neskôr vedenie oznámilo, že spoločne s francúzskym železničným dopravcom SNCF obnoví prevádzku vlaku Orient Express pod názvom La Dolce Vita. Prvýkrát bude vypravený na trať už v roku 2025, informuje Hypebeast.

Legendárny vlak Orient Express, ktorý poznáš z románov Agathy Christie či z rôznych filmových spracovaní, má vyše 140-ročnú históriu. Príbeh najluxusnejšieho vlaku sa začal, keď Georges Nagelmackers pozval nadšencov cestovania na trojdňovú cestu železnicou s dĺžkou 2-tisíc kilometrov. Lokomotíva zožala úspech a v prevádzke pokračovala dlhé desaťročia. Posledný vlak s názvom Orient Express bol z Viedne vypravený 9. decembra v roku 2009.

Orient Express
Zdroj: Orient Express
Odporúčané
Interiér ušitý na mieru pre mladých ľudí. Bytu v Prahe dominujú sofistikované riešenia, nadčasový dizajn a rôzne textúry     Interiér ušitý na mieru pre mladých ľudí. Bytu v Prahe dominujú sofistikované riešenia, nadčasový dizajn a rôzne textúry 2. novembra 2022, 15:30

Interiér vlaku La Dolce Vita navrhol Maxime d'Angeac, ktorý našiel inšpiráciu v starých historických vozňoch, pričom vo výbere dekorácií a zariadenia prevláda štýl art deco. Všetky priestory vrátane chodieb, reštauračných vozňov či kupé sú prepracované do najmenších detailov v prvotriednej kvalite. Renomovaný francúzsky architekt začal proces dôkladným preskúmaním predchádzajúcich vlakov Orient Express, trás, po ktorých sa pohybovali, a kontextu obdobia, v ktorom premávali. 

„Východiskom tohto rozprávkového projektu je sen,“ povedal d'Angeac a ďalej pokračoval: „Je to projekcia do obdobia 20. rokov minulého storočia – do kultúry luxusu a jej remeselníkov.“

Orient ExpressOrient ExpressOrient ExpressOrient Express
Zobraziť galériu
(8)

Štýlové cesty po Taliansku

Vlak La Dolce Vita je poctou pôvabu obdobia 60. rokov a je oslavou slobody, oddychu a radosti. Lokomotíva hostí povedie srdcom Talianska prostredníctvom výberu neuveriteľných trás – od cesty za najlepšími hľuzovkami cez srdce Toskánska až po jedinečnú návštevu Ríma a ďalších miest. Rezervácie budú otvorené už čoskoro, pričom ceny zatiaľ nie sú známe. Určite však nepôjde o lacnú záležitosť vzhľadom na výnimočnosť vlaku. 

Nový vlak Orient Express zložený z jedenástich vozňov bude vystavený na tohtoročnom veľtrhu Design Miami, ktorý sa koná od 30. novembra do 4. decembra. 

Ak hľadáš atraktívnu alternatívu, ktorá premáva už v súčasnosti, skontroluj ponuku spoločnosti Belmond. Napríklad jednodňový výlet luxusným historickým vlakom z Florencie do Paríža stojí približne 3 000 eur za jednu osobu. V cene je okrem dopravy aj štvorchodová večera a kontinentálne raňajky servírované priamo v kupé.

Anketa:
Vyskúšal by si si cestu Orient Expressom ?  
Jasné, začínam šetriť. 
 Radšej lietadlom.
Jasné, začínam šetriť. 
84 %
527 Hlasov
 Radšej lietadlom.
16 %
98 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia