Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.
2. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 1:14
Richard Balog

Interiér ušitý na mieru pre mladých ľudí. Bytu v Prahe dominujú sofistikované riešenia, nadčasový dizajn a rôzne textúry

Interiér ušitý na mieru pre mladých ľudí. Bytu v Prahe dominujú sofistikované riešenia, nadčasový dizajn a rôzne textúry
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BÝVANIE INTERIÉROVÝ DIZAJN PRAHA
Uložiť Uložené

Kompletná rekonštrukcia bytu v nájomnom dome z prelomu 19. a 20. storočia, ktorá dopadla na jednotku s hviezdičkou.

Projekt rekonštrukcie bytu z prelomu 19. a 20. storočia v pražskom Bubenči bol ušitý na mieru pre mladých klientov a výsledný vzhľad je ako vystrihnutý z magazínu. Dominantné sú predovšetkým sofistikované riešenia, nadčasový dizajn a rôzne textúry materiálov. Práce prebehli medzi rokmi 2020 a 2022.

Architektka Martina Homolková z ateliéru Malfinio našla inšpiráciu pri tvorbe návrhov v priestore a v lokalite, ale aj v samotných majiteľoch, ich preferenciách a životnom štýle. Požiadavky boli v mnohých bodoch veľmi konkrétne – od použitia cementových dlažieb s výrazným vzorom štvorcípej hviezdy cez zrkadlový jedálenský ostrov až po začlenenie niekoľkých kusov sťahovaných nábytkov vrátane postele či atypickej komody.

Odporúčané
Víkendový apartmán, ktorý kombinuje prírodné materiály s modernou. Dominantným prvkom je kontrastný zelený krb Víkendový apartmán, ktorý kombinuje prírodné materiály s modernou. Dominantným prvkom je kontrastný zelený krb 20. októbra 2022, 10:30

Homolková za najťažšie body rekonštrukcie označila prepojenie a celistvosť priestorov, pričom úžitková plocha bytu predstavuje 123 štvorcových metrov. Výraznú úlohu zohrali najmä materiály, farby či textúry a ich rôzne dávkovanie v jednotlivých častiach.

Byt, ktorého pracovný názov znie E07, bol pôvodne rozdelený na menšie miestnosti podľa klasického dobového vzoru a pod dozorom architektky prešiel niekoľkými dispozičnými úpravami. Zbúraním priečky vznikol nový centrálny priestor – srdce celej nehnuteľnosti, vďaka čomu bolo možné zväčšiť aj kúpeľňu, ktorá ponúka vaňu, sprchovací kút, umývadlo aj oddelenú toaletu. Tmavý koncept dopĺňa spomínaná dlažba s výrazným vzorom štvorcípej hviezdy.

Z obývačky vedie vstup do detskej izby z jednej strany a na druhej strane je umiestnená tmavá spálňa s pracovným miestom schovaným za knižnicou. Všetky miestnosti a priestory sú ladené do jemných farebných odtieňov, ktoré dopĺňajú čisté pravidelné línie atypického nábytku vyrobeného na mieru.

Atraktívne pôsobí aj široké spektrum svetelných zdrojov – od klasických lámp až po nábytkové osvetlenie. Zaujme ťa aj hra textúr na použitých textíliách či výrazný solitérny prvok, ako napríklad kreslo alebo sedacia súprava s názvom Sofa Togo od značky Ligne Roset v obývacej izbe.

Dosť bolo slov, lepší obraz o tomto bývaní z pražského Bubenča si vytvoríš prostredníctvom záberov od BoysPlayNice, ktoré sú v galérii. Kiežby sme videli viac takýchto atraktívnych rekonštrukcií starých bytových jednotiek.

PrahaPrahaPrahaPraha
Zobraziť galériu
(25)
Domov
Zdieľať
Diskusia