Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2022, 11:27
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík

Z Brada Pitta je sochár. Na výstave vo Fínsku ukázal svoje prvé kúsky

ZAUJÍMAVOSTI BRAD PITT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Výstavu si mohli užiť ľudia vo fínskom meste Tampere. Nikto pritom o príchode Pitta nevedel.

Na výstave Thomasa Houseaga v Sara Hilden Art Museum vo fínskom Tampere sa účastníci mohli pokochať keramickou sériou od hudobníka Nicka Cavea či sochami, ktoré vytvoril slávny hollywoodsky herec Brad Pitt. Jeho návšteva múzea bola pritom veľkým prekvapením, pretože organizátori o zapojení Pitta vopred neinformovali.

Herec pre fínsku stanicu Yle povedal, že pri sochárstve vychádzal zo sebareflexie v rámci svojho života. Inšpiroval sa napríklad aj chybami zo vzťahov, uvádza The Independent. Zrejme tak umeleckou tvorbou odkazuje aj na narušené vzťahy s bývalou manželkou Angelinou Jolie.

Sochy vytvoril zo sadrového panelu a priradil im názov Self-Inflicted Gunshot Wound to the House. Jeden z menších kúskov, ktoré vznikli počas pandémie ochorenia covid-19, nesie názov Candle Holders For Loved Ones a bronzovú skrinku s končatinami nazval Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time.

Anketa:
Bude podľa teba z Brada Pitta úspešný sochár?
Jasné, je všestranný umelec.
Nie, mal by radšej zostať pri herectve.
Neviem to posúdiť.
Jasné, je všestranný umelec.
36 %
Nie, mal by radšej zostať pri herectve.
24 %
Neviem to posúdiť.
40 %
Domov
Zdieľať
Diskusia