Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2022, 21:00
Čas čítania 1:12
Adam Novosad TASR

Mŕtve telo nezvestného britského reportéra našli priviazané o strom hlboko v amazonskom pralese. Skúmal tam miestne pomery

Mŕtve telo nezvestného britského reportéra našli priviazané o strom hlboko v amazonskom pralese. Skúmal tam miestne pomery
Zdroj: Pexels/Tom Fisk/volně k užití
NEWS PRALES VEĽKÁ BRITÁNIA VRAŽDA VRAŽDY
Uložiť Uložené

Dom Phillips spoločne s expertom na domorodé obyvateľstvo Brunom Pereirom už z amazonského pralesa nevyšli živí.

Britského novinára Doma Phillipsa a experta na domorodé obyvateľstvo Bruna Pereiru, ktorí sa vydali do amazonského pralesa a od minulej nedele boli nezvestní, našli mŕtvych.
Informoval o tom spravodajský portál G1 s odvolaním na Phillipsovu manželku. Brazílske úrady však zatiaľ nález tiel oficiálne nepotvrdili.


Brazílsky veľvyslanec v Spojenom kráľovstve kontaktoval Phillipsovu rodinu a informoval ju, že telá oboch mužov sa našli na odľahlom mieste v dažďovom pralese, kde boli priviazané k stromu. Veľvyslanec dodal, že pozostatky ešte neboli identifikované. Na základe nálezu tiel priviazaných k stromu je jasné, že skonanie oboch mužov s najväčšou pravdepodobnosťou zavinila tretia osoba. 


Pereiru a Phillipsa, reportéra na voľnej nohe, ktorý písal pre denníky The Guardian a Washington Post, videli očití svedkovia plaviť sa po rieke Itaguaí v nedeľu 5. júna. Odvtedy boli nezvestní.


Dvojica mužov sa vydala na cestu do odľahlej oblasti džungle neďaleko hraníc s Peru a Kolumbiou, kde žije najväčší počet civilizáciou nedotknutých pôvodných obyvateľov na svete.


Ide súčasne o oblasť, ktorá zažíva násilné konflikty medzi rybármi, pytliakmi a úradníkmi z vládnych agentúr. Násilie stúplo, keď gangy obchodujúce s drogami začali viesť boj o kontrolu nad vodnými cestami na prepravu kokaínu. Rieka Itaguaí, po ktorej sa reportér plavil, pritom nie je známou pašeráckou trasou.

Odporúčané
Dievča 10 rokov falšovalo vysvedčenia. Keď to jeho rodičia zistili, dalo ich zabiť Dievča 10 rokov falšovalo vysvedčenia. Keď to jeho rodičia zistili, dalo ich zabiť 11. apríla 2024, 9:30

Údajnému nálezu tiel v nedeľu predchádzalo nájdenie oblečenia patriaceho Pereirovi, vrátane zdravotného preukazu na jeho meno, a batoha s Phillipsovým oblečením. Našla sa aj obuv oboch mužov.


Hasiči federálneho štátu Amazonas už predtým miestnym médiám povedali, že osobné veci sa našli „v blízkosti domu“ Amarilda Costu de Oliveiru. Ide o jediného podozrivého, ktorý bol doteraz v prípade zadržaný a ktorého svedkovia videli plaviť sa v člne rovnakým smerom ako zmienená dvojica.

Domov
Zdieľať
Diskusia