Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2022, 16:07
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš TASR

Obrovská akcia NAKA pre kšefty s benzínom a naftou: obvinili aj šéfa Tiposu

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Policajná akcia súvisí s biznisom s pohonnými látkami, s daňovými trestnými činmi a praním špinavých peňazí.

Národná kriminálna agentúra zasahuje vo štvrtok pri akcii Voz pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie celkovo 31 osobám. Viacero obvinených bolo zadržaných. Informuje o tom Úrad špeciálnej prokuratúry.


Zásah polície potvrdila aj hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. „Policajti NAKA vykonávajú od skorých ranných hodín vo viacerých krajoch v rámci Slovenska zaisťovacie úkony. Cieľom je dokumentovať rozsiahlu závažnú ekonomickú trestnú činnosť,“ konštatovala. 


Portál Aktuality.sk informuje, že v rámci akcie obvinili generálneho riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Tipos Mareka Kaňku. Policajná akcia podľa portálu súvisí s biznisom s pohonnými látkami, s daňovými trestnými činmi a praním špinavých peňazí.

„Marekovi Kaňkovi bolo vo štvrtok doručené obvinenie, v tejto súvislosti bol vypovedať na polícii. Voči obvineniu podal sťažnosť, keďže obvineniam nerozumie, a momentálne ich študuje jeho právny zástupca. Podľa toho následne zváži ďalšie kroky,“ uviedol Tipos.

Domov
Zdieľať
Diskusia