Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Slovenská sporiteľna.
8. júna 2022, 17:00
Čas čítania 1:03
Sponzorovaný obsah

Žil si v zahraničí a prišiel si späť? Zisťovali sme, čo motivovalo mladých Slovákov k návratu domov (Anketa)

VIDEO ANKETY
Uložiť Uložené

Barboru zaujímalo, či vidíš budúcnosť na Slovensku.

Hovorí sa, že mladým ľuďom patrí svet. Ktovie, či je to naozaj pravda, no faktom je, že vidina štúdia či práce „vonku“ veľmi láka mladšiu generáciu opustiť rodnú krajinu. Len za posledných 15 rokov odišlo viac ako 300-tisíc Slovákov do zahraničia. Veľa z nich tam zostalo žiť natrvalo, niektorí sa však rozhodli vrátiť. Slovenská sporiteľňa chce ľudí povzbudiť k tomu, aby verili v budúcnosť na Slovensku, a preto sa Barbora rozhodla nájsť práve tých, ktorí sa vrátili domov. Čo ich motivovalo prísť späť? 

Všade dobre, doma najlepšie. Myslíš si, že je toto tvrdenie pravdivé? Nebudeme si klamať, život za hranicami má svoje benefity. Ako ti potvrdia respondenti v ankete, osamostatníš sa, naučíš sa jazyk, získaš skúsenosti a spoznáš inú kultúru. Mnohí Slováci sa však aj napriek tomu vrátili, pretože sa cítili ako cudzinci či mali pocit, že im život doma uniká.

Podľa Slovenskej sporiteľne Slovensko potrebuje ľudí, ktorí veria v jeho budúcnosť. Všetko, čo si sa naučil a zažil v zahraničí, dokážeš totiž využiť aj doma vo svoj prospech. Navyše poznáš ľudí a miestnu mentalitu, máš bohaté skúsenosti, tak skús využívať dostupné platformy či projekty, aby si mohol realizovať svoje nápady.

Vedel si, že aj Slovenská sporiteľňaProgram pre začínajúcich podnikateľov, rovnako tak na svojej webstránke ponúka zaujímavé pracovné príležitosti či stáže?

zisti viac

Či už si v zahraničí, alebo nie, pozri sa po iniciatívach, akou je napríklad Budúcnosť na Slovensku. Môžeš tak realizovať svoje sny v rodnej krajine. Slovensko si zaslúži ľudí, ktorí sa budú pozerať na našu krajinu s optimizmom, len tak sa nám tu bude všetkým lepšie žiť a podnikať.

Domov
Zdieľať
Diskusia