Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2022, 7:16
Čas čítania 0:55
Eduard Starkbauer

Film s Woodym Harrelsonom si v Cannes vyslúžil osemminútové standing ovation. Diváci aj kritici ho označujú za favorita festivalu

Film s Woodym Harrelsonom si v Cannes vyslúžil osemminútové standing ovation. Diváci aj kritici ho označujú za favorita festivalu
Zdroj: SF Studios
FILMY A SERIÁLY CANNES
Uložiť Uložené

Film Triangle of Sadness od Rubena Östlunda sa vysmieva životnému štýlu influencerov a superbohatých.

Najnovší film švédskeho režiséra Rubena Östlunda, v ktorom si zahrala hlavnú rolu filmová hviezda Woody Harrelson, si na filmovom festivale v Cannes vyžiadal nadšené reakcie publika aj kritikov. Po skončení premietania snímky Triangle of Sadness sa podľa The Independent dokonca v kinosále rovných osem minút ozýval nadšený potlesk v stoji. 

Búrlivá reakcia po premiére podľa účastníkov festivalu predstihla aj atmosféru po premietaní dlhoočakávaného hitu Top Gun: Maverick. Roman Östlund, ktorý si z Cannes v roku 2017 odniesol za film Štvorec hlavné ocenenie Zlatá palma, neskrýval po premiére dojatie. „Aké parádne premietanie. Veľmi pekne ďakujem všetkým zúčastneným!“

Čierna komédia rozpráva príbeh celebritného páru počas plavby na luxusnom trajekte. Okrem 61-ročného hollywoodskeho herca sa v nej predstavili aj Harris Dickinson, Charlbi Dean Kriek a Dolly De Leon.

Satirický film sa podľa divákov vysmieva životnému štýlu superbohatých, influencerov, ale aj absurdným rodovým stereotypom dneška. Mnohí z divákov ho označili za doposiaľ najlepší film festivalu. „Triangle of Sadness je totálne po...é šialenstvo v tom najlepšom zmysle slova. Tejto vtipnej satire nie je nič sväté,“ napísal o filme na Twitteri filmový kritik vystupujúci pod menom Oscar Expert.

Mohlo by ťa zaujímať:
Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe
Netflix vydá v lete každý týždeň 1 – 2 filmy. Týchto 10 bude stáť za to
Kto je najsilnejší hrdina Marvelu a v akých filmoch ešte uvidíme postavy ako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?
Domov
Zdieľať
Diskusia