Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 11:48
Čas čítania 1:22
Adam Novosad

Robert Fico: Všetko vedie k tomu, čo som plánoval, so Smerom znovu vyhráme voľby

NEWS BORIS KOLLÁR ROBERT FICO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Robert Fico diskutoval v relácii V politike s Borisom Kollárom.

Robert Fico dnes v relácii V politike na obrazovkách TA3 diskutoval s predsedom parlamentu Borisom Kollárom. Šéf Smeru hneď v úvode relácie skonštatoval, že v minulosti síce vyhlásil, že nikdy nebude vykrikovať z opozičných lavíc, no okolnosti z rokov 2018 a 2020 ho prinútili zostať v politike. „Bude to viesť k tomu, že my so Smerom opäť vyhráme parlamentné voľby,“ uviedol Fico.

Spoločne s Borisom Kollárom sa zhodli, že rozhodnutie Sme rodina nepodporiť vydanie Fica na prípadné väzobné stíhanie bolo správnym krokom. Šéf Smeru tvrdí, že ho obvinili z vedenia zločineckej skupiny za to, že „odvádzal poctivú opozičnú politickú prácu na tlačových konferenciách“. 

Na margo obvinení z posledných mesiacov uviedol, že mu tým iba „nabili baterky“ a zatiaľ všetko vychádza tak, ako plánoval, a Smer znovu vyhrá voľby. „Som v takej kondícii, že som pripravený ísť do takého súboja, v akom som ešte nebol,“ vyhlásil.

fico
Zdroj: TA3/reprofoto

„Dajte mi na stôl, že Fico má na Belize 700 miliónov, takto to ukradol, a ja okamžite zahlasujem za to, aby som vás vydal,“ povedal Kollár Ficovi. Ten mu kontroval, že na Belize vraj má až 750 miliónov.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Fico sa naďalej obhajuje tým, že je údajne obvinený „len za poukazovanie na manipulácie v polícii“. „Rozsah manipulácií je taký obrovský, že pokiaľ by neexistovali kontrolné mechanizmy ako paragraf 363, tak ten rozsah nespravodlivosti a porušovania ľudských práv by bol obrovský,“ uviedol šéf Smeru.

Kollár označil svoju stranu Sme rodina za „spoľahlivého a dobrého koaličného partnera“. Richardovi Sulíkovi zo SaS odkázal, nech otvorene povie, ak nechce ďalej vládnuť s Igorom Matovičom, namiesto toho, aby voči vláde viedol „špinavú antikampaň“. Poslankyne Romanu Tabákovú a Katarínu Hatrákovú, ktoré boli po hlasovaní o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie vylúčené z poslaneckého klubu OĽaNO, pozval do poslaneckého klubu Sme rodina s tým, že majú dvere otvorené.

Fico pri téme zdražovania opísal, ako vraj v sobotu zašiel na trh, kde si spravil „vlastný prieskum verejnej mienky“. Keby mal v rukách petičné hárky na referendum o predčasných voľbách, vraj by hneď na mieste vyzbieral vyše 2 000 podpisov. Slovensko podľa neho čoskoro čaká sociálny výbuch.

Domov
Zdieľať
Diskusia