Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022 o 19:33
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

Balenciaga predstavila zničené tenisky za takmer 2 000 eur. Páry limitovanej kolekcie sú vraj určené na celý život

MÓDA BALENCIAGA
Uložiť Uložené

Extra zničené Paris Sneakers patria do limitovanej edície, v rámci ktorej značka vydala len 100 párov.

Francúzsky módny dom Balenciaga je známy viacerými módnymi výstrelkami a extravagantnými kúskami a doplnkami, za ktoré si pýta stovky až tisícky eur. Svojej povesti nezostala značka nič dlžná ani pri novej limitovanej edícii tenisiek siluety Paris, ktoré predáva v klasickom, ale aj v špinavom a roztrhanom vyhotovení, informuje Hypebeast.

High fashion gigant v tlačovej správe uvádza, že zničené tenisky sú určené na nosenie na celý život, ako spomína high fashion gigant v tlačovej správe. Opotrebovaná obuv je dostupná v červenej, čiernej či krémovej farbe na oficiálnom e-shope značky, kde si možno jednotlivé páry aktuálne predobjednať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Business of Fashion (@bof)

Niektoré tenisky sú zničené viac, iné menej, pričom sú vyrobené z opotrebovanej bavlny a gumy. Mnohé majú ryhy a čierne fľaky po celom obvode, logo značky je vytlačené na špičke a grafitový nápis vo farebnom kontraste na podrážke. Za návrhom stojí ikonický kreatívny riaditeľ značky Balenciaga a spoluzakladateľ spoločnosti Vetements Demna Gvasalia, ktorý vo svojich dizajnoch rád prekračuje hranice.

Odporúčané
Špinavé tenisky sú stále viac v kurze. Týchto 7 párov od luxusných značiek rozhodne stojí za pozornosť Špinavé tenisky sú stále viac v kurze. Týchto 7 párov od luxusných značiek rozhodne stojí za pozornosť 6. apríla 2019 o 11:08

Tenisky sú dostupné v nízkom aj vysokom vyhotovení a vo viacerých variáciách toho, do akej miery sú zničené. Najlacnejšie nízke mokasíny kúpiš za 495 dolárov (469 eur), vysoké za 625 dolárov (592 eur) a za najdrahšie tzv. extra zničené vysoké Paris Sneakers, ktoré patria do limitovanej edície v počte 100 vydaných párov, zaplatíš až 1 850 dolárov (1 750 eur).

Trend takzvaných dirty alebo destroyed sneakers však nie je žiadnou novinkou, mnohé luxusné módne domy ako Gucci alebo Maison Margiela ich posledné roky uvádzajú v kolekciách pravidelne. Výber tých najzaujímavejších siluet tenisiek z tejto kategórie nájdeš aj v článku na našom webe.

balenciaga tenisky
Zdroj: Balenciaga
Anketa:
Páčia sa ti nové zničené tenisky Paris Sneakers od značky Balenciaga?
Áno, vyzerajú super!
Nie, tento trend ide mimo mňa.
Áno, vyzerajú super!
9 %
100 Hlasov
Nie, tento trend ide mimo mňa.
91 %
973 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia