Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. mája 2022, 20:04
Čas čítania 1:14
Jana Chovancová

Blaha má opäť problém s Facebookom. Zakázal mu pridávať fotky, preto svojich fanúšikov pozýva na ruské siete

NEWS ĽUBOŠ BLAHA
Uložiť Uložené

Opozičný poslanec Ľuboš Blaha o tom informoval na svojej stránke. Obviňuje zamestnancov americkej korporácie a ľudí víta v korporátnej realite.

Opozičný poslanec Ľuboš Blaha má od sociálnej siete Facebook zákaz pridávať fotografie. Podľa portálu Živé.sk to v sobotu zverejnil na svojej stránke.

„Neuveríte, ale zamestnanci americkej korporácie, ktorá vlastní túto sociálnu sieť, mi oznámili, že to mám zakázané z bezpečnostných dôvodov,“ komentoval na svojej stránke. 

Blaha sa o zákaze dozvedel, keď chcel pridať fotku so svojím kolegom Ladislavom Kamenickým. Povedal, že v minulosti ho Facebook zablokoval za fotku z Prahy s jeho rodinou. „Keď sa odfotíte so svojimi deťmi, vraj propagujete násilie – akože, chápem, že liberáli z USA nenávidia tradičnú rodinu, ale že až tak.“

Ľuboš Blaha a jeho kolega Ladislav Kamenický (Smer-SD).
Ľuboš Blaha a jeho kolega Ladislav Kamenický (Smer-SD). Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Niečo také sa mu stalo viackrát. Jedno z videí mu odstránili v novembri minulého roka a vo februári dostal poslanec ďalšie upozornenie, pre ktoré sa nemohol 24 hodín prihlásiť do profilu. Tretie upozornenie dostal v apríli, keď zo sociálnej siete zmizol na 72 hodín. 

Odporúčané
VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica 7. januára 2023, 15:00

Napriek zákazu pridávania multimediálneho obsahu má Ľuboš Blaha stále možnosť zverejňovať príspevky bez sprievodných fotografií. Konšpiruje, že Američania si potrebujú nájsť akúkoľvek zámienku, aby sa ho zbavili. „Američania robia cenzúru slovenským poslancom, vitajte v korporátnej totalite,“ dodal v statuse o pár hodín neskôr.

Ľuboš Blaha už niekoľkokrát obvinil Facebook, že politikárči. Sociálna sieť však na jeho obvinenia reagovala a pre Živé.sk vo februári zdôraznila, že dôvodom bolo opakované porušenie pravidiel zo strany poslanca, nič iné. S pribúdajúcim počtom porušení pravidiel je možné, že v blízkej budúcnosti poslanec o svoj profil príde úplne alebo na dlhší čas. 

Blaha však nezaváhal a svojich fanúšikov pozýva na ruské sociálne siete. „Musíme byť pripravení, že nás zrušia,“ píše na svojom profile poslanec. „Moje fotky a videá teda zatiaľ budem uverejňovať na inej sociálnej sieti.“ Pod oznamom zdieľa konkurenčné sociálne siete Vkontakte či Telegram. „Milí priatelia, viete, kde ma nájdete, keď ma zlikvidujú. Prosím, pripravme sa na to.“

Na záver statusu sa pýta svojich priateľov, či ho sociálna sieť zablokuje aj za stavanie mája, krásnej slovenskej tradície. 

Domov
Zdieľať
Diskusia