Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022, 9:51
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič

Novak Djoković prezradil, prečo sa skončila spolupráca medzi ním a trénerom Mariánom Vajdom. Za všetkým sú roky cestovania

Novak Djoković prezradil, prečo sa skončila spolupráca medzi ním a trénerom Mariánom Vajdom. Za všetkým sú roky cestovania
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Marián Vajda nie je súčasťou Djokovićovho tímu od začiatku roka. „Marián sa ako hráč veľa nacestoval, potom trénoval Dominika Hrbatého a niekoľko ďalších hráčov.“

Srbský tenista Novak Djoković prehovoril vôbec po prvýkrát o dôvode, prečo sa skončila jeho spolupráca so slovenským trénerom Mariánom Vajdom, píše Tennismajors.

Marián Vajda nie je súčasťou Djokovićovho tímu od začiatku roka. „Marián sa ako hráč veľa nacestoval, potom trénoval Dominika Hrbatého a niekoľko ďalších hráčov. No a potom so mnou strávil 15 rokov. Je už unavený z toho cestovania. To je dôvod, prečo sme sa rozdelili,“ povedal srbský tenista.

Novak Djoković.
Novak Djoković. Zdroj: TASR/AP


Na záver dodal, že je rád, že sa Vajdovi mohol poďakovať a rozlúčiť sa pred ľuďmi v Belehrade. Slovenský tréner bol totiž prítomný na finálovom zápase Serbia Open. V ňom však Djoković prehral s Rublevom.

Súčasným trénerom Novaka Djokovića je Goran Ivanišević. Okrem toho má v tíme ešte dvoch ľudí – kondičného trénera a fyzioterapeuta.

Novak Djoković sa zviditeľnil najmä začiatkom roka. Po tom, čo podľa austrálskej vlády vstúpil do krajiny bez potrebných dokumentov, mu nebolo umožnené hrať na Australian Open. Z krajiny ho napokon aj vyhostili. Marián Vajda s Djokovićom vtedy nebol, no svojho hráča sa zastal.

„Ani neviem, ako by som to psychicky zvládol, keby som tam bol. Aj doma v Bratislave som to však prežíval, poriadne som nespal a neveril som, že by sa také niečo mohlo stať. Všetci vedeli, že tam cestoval iba s jediným cieľom – chcel hrať na prvom grandslamovom turnaji roka, aby obhajoval trofej,“ povedal v rozhovore pre Šport.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia