Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022 o 11:50
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Nová Toyota Supra dostane manuálnu prevodovku

Nová Toyota Supra dostane manuálnu prevodovku
Zdroj: Toyota
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TOYOTA
Uložiť Uložené

Toyota po pôvodných špekuláciách oficiálne potvrdzuje príchod manuálu pre legendárny model.

Hoci novodobú Supru automobilová verejnosť prijala so zmiešanými pocitmi, s odstupom času nemožno hovoriť o neúspešnom projekte. „Pokrvný brat“ BMW Z4 to totiž predsa len hrá viac na športovú nôtu a jednotlivé verzie netaja svoje okruhové predpoklady.

Toyota však najnovšie oficiálne potvrdzuje to, o čom sa už dlhšie šepkalo. Ďalšou z predností Supry bude možnosť siahnuť po manuálnej prevodovke, ktorú sa Japonci chystajú začleniť do portfólia s podtitulom #savethemanual. 

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022 o 9:30

Na presné informácie je zatiaľ Toyota skúpa, prvé oficiálne fotografie však okrem veľavravných troch pedálov naznačujú, že verzia s manuálnou prevodovkou dostane ako hlavný poznávací znak nápis Supra v červenej farbe.

Vzhľadom na to, že táto správa sa objavila aj v európskom mediálnom centre značky, je jasné, že takáto možnosť bude aj v Európe. Otázkou je, či manuálnu prevodovku dostane klasická Supra alebo aj chystané, ešte ostrejšie vyhotovenie GRMN, ktorého premiéra je „na spadnutie“.

Toyota, Supra,
Zdroj: Toyota

Supra GRMN má totiž rozšíriť portfólio tých najultimatívnejších modelov z dielne Toyota GAZOO Racing. Dokonca sa v kuloároch šepká o tom, že pod kapotou by sa mala objaviť najnovšia generácia 3-litrového radového šesťvalca pod označením S58, teda motor BMW, ktorým sa hrdí nová generácia M3 a M4. Pre lepšiu predstavu, v týchto modeloch má agregát spárovaný s manuálnou prevodovkou 480 koní, zatiaľ čo verzie s 8-stupňovým automatom disponujú silou až 510 koní.

Odporúčané
Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov 19. apríla 2022 o 12:30

Tak či onak, Supra s manuálnou prevodovkou môže byť veľmi vyhľadávaný artikel pre tých, ktorí kritizovali jej absenciu. Súrodenecké BMW Z4 síce manuál môže mať, ale len v kombinácii s 2-litrovým štvorvalcom. V tomto prípade je však reč o šesťvalci, ktorý navyše podľa očakávaní dostane ďalší výkonnostný doping.

Toyota, Supra,Toyota, Supra,Toyota, Supra,
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia