Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2022, 16:48
Čas čítania 0:47
Daniel Mikolášik

F1: Max Verstappen vyhral Veľkú cenu Emilia Romagna

F1: Max Verstappen vyhral Veľkú cenu Emilia Romagna
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Úradujúci majster sveta dominantným spôsobom ovládol aj dnešné preteky.

Veľkú cenu Emilia Romagna F1 vyhral úradujúci majster sveta Max Verstappen z tímu Red Bull. Holanďan, ktorý si vybojoval pole position, rovnako ako v kvalifikačnom šprinte, dominantným spôsobom ovládol aj dnešné preteky. Na konto si tak pripísal druhú výhru v sezóne.

Predbežný líder šampionátu Monačan Charles Leclerc z Ferrari sa v 54. kole roztočil na trati a narazil do bariéry, pre čo nakoniec skončil na šiestom mieste. Druhé miesto získal Mexičan Sergio Pérez, takisto z Red Bullu. Na dráhe Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Taliansku sa predviedol aj jazdec z McLarenu – Brit Lando Norris, ktorý obsadil tretiu priečku.

Výrazne zaostal Lewis Hamilton z tímu Mercedes, ktorý po kvalifikácii štartoval zo 14. miesta, v ktorom v nedeľu aj finišoval. Preteky nevyšli domácemu Ferrari, keďže Leclerc urobil chybu desať kôl pred koncom, pre ktorú skončil na šiestom mieste a jeho tímový kolega Carlos Sainz vypadol už v prvom kole.


Na štvrtom mieste skončil Brit George Russell z Mercedesu, piaty bol Fín Valtteri Bottas z tímu Alfa Romeo, siedmy skončil Japonec Júki Cunoda z Alphatauri, ôsmy Nemec Sebastian Vettel zo stajne Aston Martin, deviaty Dán Kevin Magnussen z tímu Haas a poslednú bodovanú priečku obsadil belgicko-kanadský pretekár Lance Stroll z Aston Martin.

Max Verstappen F1 formula
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia