Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2022, 11:08
Čas čítania 1:31
Martin Mičuda

Nová Alpina XB7 s kontroverznou maskou a výkonom 621 koní zastúpi neexistujúce BMW X7 M

Nová Alpina XB7 s kontroverznou maskou a výkonom 621 koní zastúpi neexistujúce BMW X7 M
Zdroj: Alpina
TECH BMW TUNING
Uložiť Uložené

Hoci sa všetka pozornosť upriamuje na predné partie, najdôležitejšie zmeny sa odohrávajú pod kapotou.

Ešte ani poriadne neutíchli vášnivé diskusie týkajúce sa kontroverzných predných partií modernizovaného BMW X7 a už sa o slovo hlási dvorná Alpina. Úpravca vozidiel, ktorého už po novom vlastní samotná automobilka z Mníchova, totiž prichádza s vlastnou interpretáciou najväčšieho SUV značky. Novinka nesie názov XB7 a ako je zvykom, stavila na osvedčené optické zmeny a vylepšenú techniku.

Odporúčané
Predpoklady sa naplnili, BMW X7 po modernizácii stavilo na ešte kontroverznejšiu masku a len tri motory Predpoklady sa naplnili, BMW X7 po modernizácii stavilo na ešte kontroverznejšiu masku a len tri motory 13. apríla 2022, 18:30

Úpravca z nemeckého Buchloe tak pracuje už s tým, s čím BMW pred pár dňami vyrukovalo na svetlo sveta. Narážame predovšetkým na predné partie, ktoré odteraz disponujú špecificky rozdelenými svetlami. XB7 má štandardne športový optický paket, v rámci ktorého na spodnú časť svetiel nadväzuje čierna plocha nárazníka. Na rozdiel od sériového X7 má XB7 spodnú časť nárazníka lakovanú vo farbe karosérie, no a v najspodnejšej časti už nemôže chýbať obligátny nápis Alpina.

Po bokoch evidujeme tradičný polep a ikonické disky – štandardne pôjde o 21” disky Alpina Dynamic, za príplatok je však možné siahnuť aj po až 23” diskoch Alpina Classic.

Alpina, XB7,
Zdroj: Alpina

Žiaľ, pohľadom do interiéru zatiaľ nedisponujeme, no už teraz vieme, čo ponúkne svojim zákazníkom. Okrem vlastného čalúnenia Alpina pribudne hneď niekoľko ozdobných líšt a plakiet a nemôže chýbať ani tradičný modrastý podklad digitálnych budíkov. Najdôležitejšie zmeny sa však odohrávajú pod kapotou.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Vzhľadom na to, že ako základ úpravy poslúžila najsilnejšia dostupná verzia (X7 M60i), o pohon sa stará dvakrát preplňovaný 4,4-litrový osemvalec. Ten však nemá štandardných 390 kW/530 koní a 750 Nm, ale až 457 kW/621 koní a rovných 800 Nm. XB7 je teda opäť jedným z modelov Alpiny, ktoré sú výkonnejšie než samotné vyhotovenie od BMW. Doposiaľ boli totiž Alpiny akýsi stred medzi najvýkonnejšou nešportovou a športovou verziou (plnohodnotným M), avšak tým, že X7 M neexistuje, na trhu ho zastúpi práve Alpina XB7.


Maximálna rýchlosť novinky je až 290 km/h, na rýchlosť 100 km/h sa pritom obrie SUV katapultuje za 4,2 sekundy. Celok stojí na upravenom vzduchovom podvozku, ktorý je do rýchlosti 30 km/h vo vyššej polohe, zatiaľ čo vo vyšších rýchlostiach padne dole vzhľadom na lepšiu aerodynamiku aj správanie na ceste. Základná cena Alpiny XB7 je 170-tisíc eur.

Mohlo by ťa zaujímať:
Charlie Chaplin: legendárny komik aj sadista, ktorý ponižoval vlastné deti a mal slabosť na maloleté dievčatá
Selassie: Slováci vidia drahé autá a byty influencerov, ale nevidia lízing a dve hypotéky. Do telky by som už dnes šiel (Rozhovor)
10 najlepších filmov Toma Cruisa
Domov
Zdieľať
Diskusia