Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 21:08
Čas čítania 0:51
Martin Adam Pavlík

Marián Hossa podpíše s klubom Chicago Blackhawks jednodňový kontrakt. Chce tak symbolicky oficiálne ukončiť kariéru

Marián Hossa podpíše s klubom Chicago Blackhawks jednodňový kontrakt. Chce tak symbolicky oficiálne ukončiť kariéru
Zdroj: TASR - Martin Baumann
ŠPORT CHICAGO BLACKHAWKS MARIÁN HOSSA NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Ukončiť kariéru ako člen Blackhawks je splneným snom, neviem si predstaviť iný oficiálny koniec,“ povedal slovenský hokejista.

Slovenský hokejista Marián Hossa podpíše s klubom NHL Chicago Blackhawks, v ktorom strávil osem sezón a vyhral tri Stanley Cupy, jednodňový kontrakt, aby symbolicky oficiálne ukončil kariéru, informuje Šport.sk.

Štyridsaťtriročný veterán tak urobí vo štvrtok pred zápasom s tímom Seattle Kraken, následne ho čaká slávnostný ceremoniál. Hossa je od roku 2020 členom Siene slávy NHL. V profilige odohral 1 309 zápasov, strelil v nich 525 gólov a na konto si pripísal tiež 609 asistencií. 

„Blackhawks a mesto Chicago majú špeciálne miesto v mojom srdci. Rozhodnutie ísť do Chicaga v roku 2009 bolo jedno z najlepších, aké som kedy urobil. Mám odtiaľ veľa spomienok so spoluhráčmi, vrátane troch Stanley Cupov, ale aj takých, ktoré mi vytvorila moja rodina mimo ľadu,“ povedal podľa športového portálu slovenský hokejista pre oficiálny web klubu.

Marián Hossa.
Marián Hossa. Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

 
„Fanúšikovia nás prijali za svojich a správali sa k nám milo kamkoľvek sme prišli. Ukončiť kariéru ako člen Blackhawks je splneným snom, neviem si predstaviť iný oficiálny koniec,“ dodal Hossa. Ten začínal v domácom klube Dukla Trenčín a cez WHL prešiel až do najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

Postupne prešiel rôznymi klubmi. Začínal v tíme Ottawa Senators, neskôr prešiel do Atlanty Thrashers odkiaľ pokračoval ďalej do Pittsburghu Penguins. Predtým, než v roku 2009 prestúpil do Chicaga hral v tíme Detroit Red Wings. V Chicagu ukončil svoju púť počas sezóny 2016-2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia