Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2022, 12:00
Čas čítania 1:08
Richard Balog

Bytový komplex Roličky je výnimočným bývaním s výhľadom na Bratislavu, ktoré osloví aj náročných

Bytový komplex Roličky je výnimočným bývaním s výhľadom na Bratislavu, ktoré osloví aj náročných
Zdroj: Tomáš Manina
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Len minimum novostavieb ponúka rovnako vysoký štandard bývania ako dielo architektov z ateliéru CAKOV + PARTNERS.

Ak sa spomenie názov ateliéru CAKOV + PARTNERS, vieme, že nás čaká veľkolepý projekt. Presvedčili sme sa o tom už niekoľkokrát a bytový komplex Roličky v hlavnom meste je priamym dôkazom. 

Projekt obsahuje dvadsaťsedem veľkometrážnych bytov usporiadaných v deviatich samostatných domoch. Zámerom architektov bolo zabezpečiť súkromie pre užívateľov a zároveň využiť pekné výhľady na Bratislavu. 

Tím v zložení Kalin Cakov, Metodiy Monev a Ján Obušek zvládol náročnú úlohu na jednotku s hviezdičkou, a to aj vďaka spolupráci s Tomášom Fojtikom, Michalom Kyselicom a so Soňou Dianovou. 

Odporúčané
Radový dom s moderným interiérom, ako ho nepoznáš. Má átrium, priestrannú terasu aj štedrú podlažnú plochu Radový dom s moderným interiérom, ako ho nepoznáš. Má átrium, priestrannú terasu aj štedrú podlažnú plochu 15. februára 2022, 8:30

Všetky domy sú zoradené líniovo a sú prístupné spoločnou vnútroareálovou cestou. Na oboch koncoch sú ustúpené podľa vejárovitého tvaru pozemku. 

Každý dom má tri nadzemné poschodia a spoločnú garáž v suteréne. Na každom poschodí je len jeden byt so vstupom z výťahu. Dispozícia bytov je rozdelená na tri základné celky.

Denná zóna je otočená na juhovýchod a naplno využíva celú šírku domov (10,2 metra) tak, aby z obývačky, jedálne aj kuchyne bol výhľad na mesto. Nočná zóna je orientovaná na severozápad. V strede bytu je vstup s technickou časťou a toaletou, respektíve kúpeľňou. Všetky časti majú vlastnú lodžiu alebo átrium v rôznych veľkostiach. Každý byt má aj veľkú terasu. 

Strešné terasy disponujú sprchou a letnou kuchyňou, ktoré sú schované do hmoty domov. Zvyšok tvorí extenzívna zelená strecha a svetlíky, ktoré presvetľujú kúpeľne o poschodie nižšie. Byty na prízemí majú priľahlé pozemky alebo veľké átriá plné zelene.

Celé mesto ako na dlani a centrum na dosah ruky. To je pocit z bývania na Kolibe, na jednej z najlukratívnejších bratislavských adries.

O galériu záberov sa postaral Tomáš Manina. V závere nájdeš aj fotografie z interiéru bytu, ktorý si ukážeme už o niekoľko dní. 

Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou CAKOV + PARTNERS.

CAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERS
Zobraziť galériu
(17)
Domov
Zdieľať
Diskusia