Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 8:30
Čas čítania 1:06
Richard Balog

Radový dom s moderným interiérom, ako ho nepoznáš. Má átrium, priestrannú terasu aj štedrú podlažnú plochu

Radový dom s moderným interiérom, ako ho nepoznáš. Má átrium, priestrannú terasu aj štedrú podlažnú plochu
Zdroj: Tomáš Manina
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Architekti z ateliéru CAKOV + PARTNERS navrhli bývanie pre klientov, ktorí sa rozhodli pre návrat do hlavného mesta, a výsledok stojí za to.

Ateliér CAKOV + PARTNERS stojí za množstvom kvalitných projektov, spomedzi ktorých sa dnes pozrieme na radový dom s moderným interiérom a átriom v Bratislave. Za vzhľadom tohto bývania stojí trojica architektov Kalin Cakov, Metodiy Monev a Ján Obušek. 

Interiér navrhli pre klientov, ktorí sa rozhodli pre návrat do hlavného mesta. Predali veľký rodinný dom s pozemkom v obci neďaleko Bratislavy, aby uprednostnili bývanie v menšom s dobrou dostupnosťou do centra. 

Odporúčané
Vstúp s nami do luxusného bývania v samom srdci Prahy za viac ako 2 milióny eur Vstúp s nami do luxusného bývania v samom srdci Prahy za viac ako 2 milióny eur 9. februára 2022, 19:30

Realizácia sa nachádza v jednom z radových domov, ktoré spoločnosť CAKOV + PARTNERS projektovala v minulosti. Architekti mali výhodu, že vstúpili do známeho prostredia, v ktorom neboli nutné dispozičné úpravy, a použili princípy z realizačného projektu stavby.

Dom s interiérom sa z hľadiska hmoty vzájomne prelína a dopĺňa. Do domu sa vchádza cez horné podlažie (priamo z ulice), v ktorom je umiestnená denná časť s výhľadom na panorámu mesta.

V strede je átrium so živými stromami, ktoré tvorí srdce bývania. Vnáša svetlo do vstupnej haly a jedálne. O poschodie nižšie sa nachádza nočná časť. Okolo spomínaného átria sú spálňa so šatníkom, samostatná kúpeľňa a vinotéka. Miestnosti zapustené do terénu majú príjemnú klímu.

Vzhľad interiéru tvorí kombinácia na mieru vyrobeného terrazza s bielym mramorom a dreva. Terrazzo nájdeš v podobe liatej podlahy, obkladu na stenách, pochôdznej dlažby na terasách, ale tiež na pracovných doskách v kuchyni a v kúpeľniach. Teplý kontrast zabezpečuje prírodný dub. 

Zvyšná časť interiéru je ladená do neutrálnych farebných tónov a čiernej v podobe jedálenského stola, stoličiek a vybraných solitérov. Plný počet bodov dávame aj umeleckému dielu z vysoko lešteného antikora od Ašota Haasa, ktoré sa nachádza medzi obývačkou a kuchyňou. 

O galériu záberov tohto atraktívneho bývania sa postaral Tomáš Manina

Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou CAKOV + PARTNERS.

CAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERS
Zobraziť galériu
(23)
Domov
Zdieľať
Diskusia