Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 11:30
Čas čítania 0:48
Richard Balog

Byt pre mladú rodinu, v ktorom sú architekti zároveň aj majiteľmi. Nadčasovému interiéru dominuje betón, drevo a prírodný kameň

Byt pre mladú rodinu, v ktorom sú architekti zároveň aj majiteľmi. Nadčasovému interiéru dominuje betón, drevo a prírodný kameň
Zdroj: se svolením Tomáše Maniny
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Nehnuteľnosť ako vystrihnutá z magazínov o kvalitnej architektúre. Získa si aj teba?

Veľkometrážny byt s výhľadom na panorámu mesta pre mladú rodinu, v ktorom sú architekti zároveň aj majiteľmi. Takto by sme v skratke charakterizovali bývanie v projekte Roličky. 

Za vzhľadom bytu stojí manželský pár s malým synom, konkrétne Metodiy Monev s Katarínou Monevou v spolupráci s kolegami z ateliéru CAKOV + PARTNERS Kalinom Cakovom a Jánom Obušekom.  

Odporúčané
Vstúp s nami do luxusného bývania v samom srdci Prahy za viac ako 2 milióny eur Vstúp s nami do luxusného bývania v samom srdci Prahy za viac ako 2 milióny eur 9. februára 2022, 19:30

Architekti zvolili riešenie, ktoré zabezpečí dlhodobú životnosť realizácie. Dôraz kládli na funkčnosť, vzdušnosť, trvácnosť použitých materiálov a denné svetlo. Interiéru s podlažnou plochou 149 štvorcových metrov dominuje kombinácia pohľadového betónu, dreva a prírodného kameňa, ktorá je prítomná vo všetkých izbách. Je nevtieravá a dáva možnosť sústrediť sa na umelecké diela či panoramatický výhľad na mesto.

Dôraz na detail a remeselnú kvalitu je viditeľný všade – od chodby cez kuchynskú časť s jedálňou až po priestrannú obývačku.  

Veľkosť priestorov architekti využili na maximum daných rozmerov a celkový vzhľad zjednotili neutrálnou paletou farieb s akcentom umeleckých diel. Stropný podhľad je spustený nižšie len v stredovej chodbe kvôli rozvodom rekuperácie. Inak je v byte výška 2,9 metra. Byt je rozdelený na dennú a nočnú zónu, ktoré sú rozdelené vstupom do bytu priamo z výťahu. 

O galériu záberov sa v tomto prípade postaral Tomáš Manina

Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou CAKOV + PARTNERS.

CAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERSCAKOV + PARTNERS
Zobraziť galériu
(20)
Domov
Zdieľať
Diskusia