Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 17:29
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

VIDEO: Český miliardár môže ísť za jazdu rýchlosťou 417 km/h na dva roky do väzenia

NEWS ČESKÁ REPUBLIKA
Uložiť Uložené

Nemeckí policajti podozrievajú Čecha zo zákazanej pretekárskej jazdy.

Český miliardár Radim Passer sa preháňal po nemeckej diaľnici rýchlosťou 417 kilometrov za hodinu ešte v závere uplynulého roka. Podľa nemeckých zákonov mohol svojou jazdou ohroziť seba a ostatných účastníkov cestnej premávky, preto ho bude riešiť polícia.

Túto krajinu si na svoj test luxusného auta Bugatti vybral, pretože na cestách najvyšších tried tam neplatia žiadne rýchlostné obmedzenia. Jeden z nemeckých zákonov však možno predsa len porušil, policajti ho totiž podozrievajú, že sa dopustil zakázanej pretekárskej jazdy. Portál iDnes upozorňuje, že 33. najbohatšiemu Čechovi hrozí väzenie alebo vysoká peňažná pokuta. Celý prípad je zatiaľ vo fáze vyšetrovania.

58-ročný podnikateľ zverejnil video zo svojej šialenej jazdy na sociálnych sieťach. Auto testoval na 10-kilometrovom úseku medzi mestami Berlín a Hannover, video zachytáva zrýchlenie aj bezprostredné reakcie šoféra.

Domov
Zdieľať
Diskusia