Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 7:21
Čas čítania 1:27
Ivan Koribanič

Opitý vodič snežného skútra takmer spôsobil tragédiu na lyžiarskom svahu. Neriadený stroj sa rútil priamo na návštevníčku

Opitý vodič snežného skútra takmer spôsobil tragédiu na lyžiarskom svahu. Neriadený stroj sa rútil priamo na návštevníčku
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Košický kraj
ZAUJÍMAVOSTI LYŽOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Policajti vodiča skútra podrobili dychovej skúške, nameraná hodnota dosiahla 1,10 promile.

Opitý vodič snežného skútra takmer spôsobil tragédiu na Spiši, ďalší vodič nafúkal viac ako štyri promile. O prvom prípade, ktorý sa stal v obci Mlynky, v časti Biele Vody, v Spišskonovoveskom okrese ešte v sobotu napoludnie, informovala polícia v nedeľu na sociálnej sieti.

„Vodič snežného skútra nezvládol jeho riadenie, spadol a neriadený skúter smeroval priamo na ženu, ktorá bola v tom čase na lyžiarskom svahu,“ priblížila polícia.

Žena sa snažila zrážke so skútrom vyhnúť, no po tom, ako skúter narazil do turniketu, došlo k uvoľneniu laminátovej tyče na sieť, ktorá ju udrela do oblasti hlavy.

Policajti vodiča skútra podrobili dychovej skúške, nameraná hodnota dosiahla 1,10 promile.
Poverený príslušník Policajného zboru v Nálepkove začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová doplnila, že snežný skúter policajti zaistili a jeho vodiča po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

„Nie je vylúčené, že po stanovení doby liečenia i vykonaní ďalších procesných úkonov bude trestné stíhanie i prípadné obvinenie voči mužovi rozšírené o ďalšie skutky,“ dodala.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Ľudia, ktorí na svahu konzumovali alkohol, by podľa nej mali zvážiť, či je rozumné postaviť sa na lyže alebo sadnúť na skúter. „Okrem zranení, ktoré môžu spôsobiť sebe, môžu lyžovačku predčasne ukončiť iným, nič netušiacim návštevníkom. Tak ako za volant, alkohol nepatrí ani k zimným športom,“ skonštatovala hovorkyňa.

Alkohol úradoval aj v ďalšom prípade na Spiši. Ivanová uviedla, že v sobotu okolo 18. hodiny sa neďaleko Nálepkova 39-ročný miestny vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke a počas jazdy po miestnej ceste v časti Hámor vyšiel na drevený kôl vedľa cesty.

„V dôsledku toho sa auto prevrátilo na strechu. Vodič po dopravnej nehode vyšiel z vozidla po svojich a odišiel domov. Tam ho našli policajti, po ich príchode sa dobrovoľne k dopravnej nehode priznal. Príslušníci ho podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok ukázal, prečo pravdepodobne na mieste nezotrval. Výsledok dychovej skúšky bol 4,06 promile,“ priblížila Ivanová.

Dodala, že vodič ani iné osoby sa pri nehode nezranili, spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 3 000 eur. „Po zadokumentovaní dopravnej nehody spišskonovoveskí dopravní policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uzatvára hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia