Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022 o 12:45
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová Jakub Paulík

Klubu OĽaNO poslali náboj aj s vyhrážkou, pravdepodobne pre dohodu s USA

NEWS OBRANNÁ DOHODA S USA OĽANO
Uložiť Uložené

Anonymná zásielka prišla do schránky poslaneckého klubu.

Poslancom klubu OĽaNO niekto poslal náboj. Denníku SME to potvrdili viacerí. Náboj bol prilepený k papieru, zásielka prišla do schránky klubu.

K zásielke bola priložená aj vyhrážka: „Každý poslanec OĽaNO, ktorý zahlasuje za zmluvu, skončí.“ Poslanci si preto myslia, že ide o dohodu medzi Slovenskom a USA, ktorá tento týždeň dostala zelenú. Prezidentka Zuzana Čaputová už v pondelok jej podpísaním poverila ministra obrany Jaroslava Naďa.

Odporúčané
Fico pred Prezidentským palácom vyzýva na „povstanie“ proti vláde. „Fico je najlepší,“ kričí dav Fico pred Prezidentským palácom vyzýva na „povstanie“ proti vláde. „Fico je najlepší,“ kričí dav 26. januára 2022 o 18:01

Predseda klubu Michal Šipoš za príčinu označil „štvavú a agresívnu kampaň“, ktorá vychádza zo strany opozičných poslancov. „S pyrotechnikmi sa zásielka otvárala, bol tam aj výhražný text,“ potvrdil Šipoš. Uviedol tiež, že všetci poslanci OĽaNO budú hlasovať podľa svojho svedomia a vedomia a „vyhrážky ich nezastrašia“.

Obrannú zmluvu s USA kritizovali opoziční poslanci aj na nedávnom proteste pred prezidentským palácom. Bývalý premiér a šéf strany Smer-SD na demonštrácii vyzýval na „povstanie“ proti vláde, podporil Ruskú federáciu a posielal Američanov „domov“. Počas tretej vlády Roberta Fica pritom štát rokoval s USA o takmer rovnakom znení obrannej dohody. Jej súčasťou mala byť investícia do letísk Sliač a Kuchyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia