Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2022, 7:35
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

Vankúšová vojna je novým profesionálnym bojovým športom. Opasok na prvých majstrovstvách získala Brazílčanka Nunesová

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na majstrovstvách na Floride sa bojovalo o titulový opasok a 5 000 dolárov.

Vankúšové vojny už nie sú len detskou zábavkou alebo nežnými „hrátkami“ z filmov pre dospelých. Po novom sa táto aktivita zaradila medzi profesionálne bojové športy. 29. januára sa na Floride totiž uskutočnili prvé majstrovstvá vo vankúšovej vojne naživo pod taktovkou organizácie Pillow Fight Championship (PFC), informuje BBC.

Športovci v ringu bojovali o dva tituly v mužskej a ženskej kategórii. O mužský titul sa medzi sebou pobilo šestnásť účastníkov a o ženský osem zápasníčok. Každý víťaz získal titulový opasok a 5 000 dolárov, čo je v prepočte približne 4 480 eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PFC Pillow Fight Championship (@fightpfc)

Zápasy sú veľmi podobné tým boxerským, avšak namiesto rukavíc majú bojovníci špeciálne vankúše. Vo finále žien Brazílčanka Istela Nunesová porazila Američanku Kendahl Voelkerovú a v mužskom čisto americkom finálovom kole nad Marcusom Brimageom zvíťazil Hauley Tillman. 

Podľa generálneho riaditeľa PFC Steva Williamsa tento šport prináša rovnakú drámu a napätie ako iné bojové športy, avšak vankúšové vojny sú „mierumilovnejšie“ a bez krvi, ktoré so sebou prináša MMA alebo box. 

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

„Jediný rozdiel medzi našimi zápasmi a zápasmi MMA je v tom, že tu sa nikto nezraní. Bojovníci si neradi ubližujú a je tu veľa ľudí, ktorí nechcú vidieť krv. Chcú vidieť dobré zápasy, ale nie násilie,“ dodal Williams.

Domov
Zdieľať
Diskusia