Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 12:30
Čas čítania 5:03
Kamila Šebestová

Ruský emigrant: Vladimir Putin z Rusov robí ľudí, ktorí len pijú vodku, trávia čas s medveďmi a každého ohrozujú. Nie je to pravda

Ruský emigrant: Vladimir Putin z Rusov robí ľudí, ktorí len pijú vodku, trávia čas s medveďmi a každého ohrozujú. Nie je to pravda
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
REFRESHER RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNY
Uložiť Uložené

Rozprávali sme sa s tromi mladými Rusmi, ktorí ušli pred Putinovým režimom do zahraničia. Keby sa vrátili do Ruska, hrozilo by im zatknutie a politická perzekúcia. V extrémnych prípadoch aj smrť.

Rusko pre Ukrajinu naďalej predstavuje hrozbu. Americká vláda predpokladala, že vojenský útok na Ukrajinu mohol vypuknúť dnes. Hoci sa tak nestalo, stále nie je vylúčené, že by k nemu mohlo dôjsť v ďalších dňoch. 

Milióny Ukrajincov sú v napätí, do krajiny prestali lietať komerčné linky. Európske krajiny vrátane Slovenska z Ukrajiny sťahujú diplomatov. Pôsobia na teba posledné dni ako vytrhnuté z katastrofického filmu? Vitaj vo východnej Európe 21. storočia.

Rusko-ukrajinský konflikt nezasahuje len Ukrajincov, ale aj milióny Rusov, ktorí postupne emigrujú z krajiny. Za 20 rokov vlády Vladimira Putina odišlo z Ruska takmer 5 miliónov ľudí, informuje portál The Moscow Times. Podľa prieskumu, ktorý realizoval moskovský portál Takie Dela, bola vyše polovica z nich vo veku 20 až 40 rokov. Takmer všetci (92 percent) ľudia, ktorí z Ruska počas Putinovej éry emigrovali, mali univerzitný titul. 

Spojili sme sa s tromi mladými Rusmi, ktorí z krajiny odišli najmä z politických dôvodov. Všetci nazývajú Vladimira Putina diktátorom a v rusko-ukrajinskom konflikte stoja na strane Ukrajiny.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

„Jeden 70-ročný muž má bohužiaľ moju krajinu v hrsti už 20 rokov. Kým bude nažive, pre celý svet bude predstavovať hrozbu,“ povedal nám politický emigrant Dimitrij Valuev. 

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR

Pokiaľ ťa zaujíma rusko-ukrajinský konflikt, túto tému môžeš sledovať na našej stránke, kde pravidelne píšeme o dianí na rusko-ukrajinských hraniciach. Ďalšie zaujímavé príbehy nájdeš v sekcii rozhovory alebo zahraničná politika. Ak chceš podporiť kvalitný obsah a prečítať si viac prémiových článkov, pridaj sa do klubu Refresher+

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109702 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké sú príbehy troch mladých Rusov, ktorých Putinov režim donútil emigrovať.
  • Prečo sa nemôžu vrátiť do Ruska. 
  • Prečo stoja v rusko-ukrajinskom konflikte na strane Ukrajiny.
  • Za akých okolností by sa mohli vrátiť domov. 
  • Prečo sa boja o svoje rodiny. 
  • Prečo je podľa nich Vladimir Putin diktátor. 
Domov
Zdieľať
Diskusia