Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. januára 2022, 20:09
Čas čítania 0:32
Adam Novosad

Novak Djoković kúpil 80-percentný podiel vo firme, ktorá vyvíja liek na covid-19. Neočkovaný tenista naďalej odmieta vakcínu

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Srbský tenista investoval do biotechnologickej firmy už v roku 2020.

Novak Djoković vlastní 80-percentný podiel v biotechnologickej firme QuantBioRes, ktorá sa v Dánsku snaží vytvoriť liek na ochorenie covid-19. Srbského tenistu pred pár dňami deportovali z Austrálie, kam priletel na začiatku januára, aby sa mohol zúčastniť na prestížnom tenisovom turnaji Australian Open, informuje Eurosport.

Austrália však tenistu napokon poslala domov, pretože Djoković nie je zaočkovaný a v oficiálnych dokumentoch zavádzal. Jeden z najlepších tenistov súčasnosti sa vrátil domov do Srbska, kde šéf spomínanej dánskej firmy Ivan Lončarević verejnosti oznámil, že Djoković odkúpil 80-percentný podiel v spoločnosti na vývoj lieku proti covidu už v lete 2020.

Lončarević uviedol, že firma QuantBioRes pracuje na lieku, ktorý preferuje pred vakcínou. Výskum je podľa neho v natoľko pokročilom štádiu, že chce už toto leto požiadať o povolenie na spustenie klinických testov vo Veľkej Británii. Djoković sa k svojej investícii nevyjadril.

Domov
Zdieľať
Diskusia