Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 16:10
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

Slovensko skráti povinnú karanténu pri nákaze koronavírusom. Sulík chce, aby bola izolácia len päťdňová

NEWS KORONAVÍRUS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva Richard Sulík potvrdil, že Slovensko bude skracovať trvanie povinnej karantény.

Dĺžka karantény, ktorú musí človek absolvovať po nakazení koronavírusom, sa bude podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka znižovať. Momentálne musíš stráviť v izolácii po pozitívnom teste na ochorenie covid-19 desať dní, ale viacero krajín Európy už pristúpilo k zmierňovaniu pravidiel a karanténu znížili na sedem či päť dní.

Sulík zatiaľ nevedel povedať, ktorou cestou sa Slovensko vydá. „K skráteniu dôjde určite. Neviem, či na päť dní, ale dúfam, že to bude päť dní,“ skonštatoval minister.

Hoci neuviedol, odkedy by nové pravidlá mohli platiť, s istotou potvrdil, že k nim dôjde v najbližšom čase. Podľa Sulíka by sa až na jeden rok mohlo predĺžiť obdobie, po ktorom je človek považovaný za osobu po prekonaní koronavírusu.

Šéf vládnej strany Sloboda a solidarita však vyjadril nesúhlas s návrhom povinného očkovania. V tejto fáze podľa neho nedáva zmysel, ba čo viac, len by podľa neho prinieslo viac korupcie, pretože ľudia by si zháňali falošné certifikáty o očkovaní, aby ich štát nemohol potrestať.

Domov
Zdieľať
Diskusia