Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 9:10
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Taliban ohlásil novú jednotku samovražedných atentátnikov. Ministerstvo obrany ich bude využívať na špeciálne operácie

Taliban ohlásil novú jednotku samovražedných atentátnikov. Ministerstvo obrany ich bude využívať na špeciálne operácie
Zdroj: TASR/AP/Rahmat Gul
NEWS TALIBAN
Uložiť Uložené

Predsedníčka nezávislej komisie pre ľudské práva v Afganistane opísala správy o špeciálnej samovražednej jednotke ako „strašidelné“.

Taliban plánuje vytvoriť špeciálnu vojenskú jednotku samovražedných atentátnikov, ktorá bude súčasťou novej 10 000-člennej národnej armády. Hovorca militantného hnutia Zabihulláh Mudžáhid vyhlásil, že vojenský oddiel bude spadať pod ministerstvo obrany, ktoré ho bude využívať na špeciálne operácie, píšu The Times.

„Naši mudžahídi, ktorí sú martýrski vojaci, budú súčasťou armády. Pôjde o špeciálne jednotky. Tieto sily budú pod kontrolou ministerstva obrany a budú použité na špeciálne operácie,“ povedal Mudžáhid pre Rádio Slobodná Európa.

Predsedníčka nezávislej komisie pre ľudské práva v Afganistane Shaharzad Akbarová opísala tieto správy ako „strašidelné“. Jednotka s názvom Lashkar-e-Mansoori bola podľa Hindustan Times zriadená na vykonávanie samovražedných útokov proti bezpečnostným silám predchádzajúcej afganskej vlády.

„Porážka USA by nebola možná, keby neexistovala táto jednotka. Títo statoční muži by nosili výbušné vesty a odpálili by americké základne v Afganistane. Sú to ľudia doslova bez strachu, ktorí konajú v mene Alaha,“ povedal Mullah Nisar Ahmad Ahmadi, zástupca guvernéra provincie Badachšán.

Taliban.
Taliban. Zdroj: TASR/AP/Rahmat Gul
Domov
Zdieľať
Diskusia