Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 17:07
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová TASR

Pre omikron sa budú zatvárať školy, veľa učiteľov bude pozitívnych, tvrdí minister školstva Branislav Gröhling

ZDRAVIE OMIKRON ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Školy podľa ministra nebudú môcť zabezpečiť prezenčné vzdelávanie.

Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) sa pre omikron opäť zatvoria školy. Je teda možné, že sa budeš musieť opäť pripraviť na online vyučovanie. Šéf rezortu totiž predpokladá, že pre ďalšiu vlnu variantu omikron bude veľa učiteľov pozitívnych. Školy v takom prípade nebudú môcť zabezpečiť prezenčné vzdelávanie. 

Podobná situácia nastáva aj v okolitých krajinách, preto je pravdepodobné, že sa udeje aj tu. „Možno toto bude dôvod, prečo sa bude prerušovať vyučovanie v školách,“ povedal.

Branislav Gröhling bude ešte diskutovať s ministerstvom zdravotníctva o tom, čo spôsobili vianočné sviatky. Budú preberať aj to, čo sa stane po uvoľnení jednotlivých opatrení. Na základe týchto diskusií urobia ďalšie rozhodnutia. 

Odporúčané
Vysokoškoláci budú môcť chodiť do školy len v režime OP. Gröhling nevidí žiaden dôvod na to, aby sa učili online Vysokoškoláci budú môcť chodiť do školy len v režime OP. Gröhling nevidí žiaden dôvod na to, aby sa učili online 13. januára 2022, 12:08

Situácia s omikronom podľa neho nebude až taká zlá, aby sa muselo pristúpiť k výrazným krokom. „Fakt je, že omikron príde. Je naozaj vysoko infekčný, takže veľa ľudí pôjde do karantény. Nevyhneme sa tomu,“ skonštatoval minister. Zatiaľ však predpokladajú, že v ďalšej fáze by nemali zatvárať školy.

Momentálne je aj nové nariadenie o tom, že vysokoškoláci budú môcť chodiť do školy len v režimoch OP. Minister Branislav Gröhling nevidí dôvod na to, aby sa učili online. „Moje odporúčanie je, aby boli študenti prezenčne v školách,“ povedal minister školstva vo štvrtok počas tlačovej konferencie.

Domov
Zdieľať
Diskusia