Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2022, 8:25
Čas čítania 0:30
Tímea Krauszová TASR

Nákladný vlak sa rútil na východe Slovenska bez rušňovodiča. Zastavil až po 25 kilometroch v Maďarsku

NEWS VLAKY
Uložiť Uložené

Našťastie sa nikto nezranil.

Súprava nákladného vlaku s rušňom, ktorá sa uvoľnila v pondelok večer na železničnej stanici Košice-Barca, prešla na maďarské územie a zastavila sa až zhruba po 25 kilometroch medzi stanicami Hidasnémeti a Zsujta. Informoval o tom v utorok dopravný web IHO.

22 vagónov, ani jeden rušňovodič

Neriadenú vlakovú súpravu s 22 vagónmi sa na slovenskej strane nepodarilo zastaviť a prešla na sieť maďarských štátnych železníc MÁV. 

Na stanici Hidasnémeti v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe vlak takzvane prerezal výhybku a pokračoval po zvažujúcej sa trati smerom k stanici Abaújszántó. Vlak napokon zastavil po 25 kilometroch, no nie je presne jasné prečo.

Podľa spravodajského servera 444.hu nebol pri incidente nikto zranený. Maďarské železnice v čase vyšetrovania incidentu uzatvorili železničnú trať medzi Hidasnémeti a Abaújszántó a na krátky čas bol zatvorený aj železničný hraničný priechod Hidasnémeti.

Domov
Zdieľať
Diskusia