Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2021, 12:07
Čas čítania 0:43
Ema Stanovská

Ikea zvyšuje ceny o 9 percent. Dôvodom je nárast nákladov dopravy a materiálov

Ikea zvyšuje ceny o 9 percent. Dôvodom je nárast nákladov dopravy a materiálov
Zdroj: Wikimeadia/Kgbo, k volnému užití
NEWS IKEA
Uložiť Uložené

Globálne zvyšovanie cien materiálov už pocítia aj zákazníci.

Najväčšia svetová značka nábytku IKEA pre nárast nákladov dopravy a materiálov zvyšuje ceny v priemere o 9 %. Vo štvrtok to oznámila Ingka Group, ktorá vlastní väčšinu predajní značky. Informuje o tom TASR a Financial Post.


IKEA už predtým uviedla, že si prenajíma viac lodí, kupuje kontajnery a presmeruje tovary medzi skladmi, aby zmiernila následky narušenia dodávateľského reťazca. Teraz však už musí náklady preniesť na zákazníkov, keďže počíta s pokračovaním týchto turbulencií.


Podľa Ingka Group sa ceny v priemere zvýšia približne o 9 % naprieč jej trhmi, pričom rozdiely budú spôsobené rozdielnymi lokálnymi inflačnými tlakmi.

 
„Nanešťastie, teraz musíme prvýkrát, odkedy začali vyššie náklady ovplyvňovať globálnu ekonomiku, preniesť časť z týchto zvýšených nákladov na našich zákazníkov,“ povedal manažér retailových operácií Ingka Group Tolga Öncü.

„IKEA naďalej čelí značným obmedzeniam v oblasti dopravy a surovín, ktoré zvyšujú náklady. V dohľadnej budúcnosti neočakávame žiadne zlepšenie,“ píše sa v tlačovej správe najväčšej spoločnosti s nábytkom, ktorá počas pandémie zaznamenala zvýšený dopyt zo strany zákazníkov. Možné zlepšenie IKEA odhaduje na druhú polovicu roka 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia