Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2021 o 13:04
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Agresori napadli zdravotníkov v nemocnici vo Svidníku. Kopali do dverí a chceli sa dostať k personálu, hrozia im 3 roky za mrežami

NEWS KORONAVÍRUS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Zdravotníci sa museli zamknúť v jednej z izieb.

Koncom novembra vtrhla do svidníckej nemocnice skupina agresívnych osôb, ktoré zaútočili na zdravotníkov. V časti pre verejnosť napadli zdravotnícky personál, ktorý sa pred agresormi musel zamknúť do jednej z izieb.

„Ich agresívne a vulgárne správanie vyvolávalo obavy zdravotníkov a personálu. Pred agresormi sa uzamkli v jednej z izieb. Agresívne osoby búchali a kopali do dverí izby a snažili sa do nej dostať. Personálnu vulgárne nadávali a vyhrážali sa zabitím. Neskôr odišli z miesta preč,“ vysvetľuje polícia.

K incidentu bola okamžite privolaná polícia. „Vyšetrovanie tohto incidentu, ako aj získaná dôkazná situácia umožnili vzniesť obvinenie piatim osobám za prečin násilia proti skupine obyvateľov spáchaný v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva,“ uvádza sa v statuse.

Policajti aktuálne obvinili 15-ročné dievča, 20-ročnú ženu, ale aj troch mužov vo veku 32, 21 a 18 rokov. Všetci muži aj 15-ročné dievča pochádzajú z obce Havaj, žena zase zo Stropkova.

„Ak sa obvineným osobám vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky,“ konštatuje polícia so slovami, že nebude tolerovať nijaké útoky na zdravotníkov. „Za to, čo robia, si namiesto urážok a napádania zaslúžia náš obdiv a vďaku,“ uzatvorila polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia