Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021, 13:57
Čas čítania 0:48
Ivan Koribanič

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome na skvelom 2. mieste. V druhom kole dokázala výrazne zlepšiť svoj výkon

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome na skvelom 2. mieste. V druhom kole dokázala výrazne zlepšiť svoj výkon
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po 1. kole bola Petra Vlhová na 4. mieste. Na prvú Francúzku Tessu Worleyovú strácala 41 stotín.

Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome v rakúskom Lienzi 2. miesto. Podarilo sa jej to aj napriek tomu, že v 1. kole skončila na 4. mieste. Pred ňou bola Švédka Sara Hectorová a Francúzka Tessa Worleyová.

Prvé miesto si napokon dokázala udržať Tessa Worleyová. Najlepšiu trojicu uzavrela Sara Hectorová.

Pre Petru Vlhovú ide o vôbec prvé pódiové umiestnenie v Lienzi. V obrovskom slalome nepretekala Mikaela Shiffrinová. Tej vyšiel pred pretekmi pozitívny test na koronavírus. Z pretekov sa odhlásila aj druhá favoritka na pódium Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Tej vyšiel ešte dávnejšie pozitívny test na koronavírus. Absolvovala povinnú karanténu a štart tak teoreticky stihnúť mohla. Aj po tom jej však vyšiel pozitívny test.

Petra Vlhová bola po 1. kole so svojím výkonom spokojná. Pre RTVS pochválila kvalitu zjazdovky. Nevýhodou pre lyžiarky bola zlá viditeľnosť.
Svetový pohár ešte v Lienzi zostane. Zajtra si pretekárky zmerajú sily v slalome. Práve slalom je najsilnejšou disciplínou Petry Vlhovej. Aj preto môžeme očakávať, že Slovenka zabojuje o 1. miesto.

Vlhová ešte pred štartom obrovského slalomu kritizovala organizátorov. Tí podľa jej slov nerobia maximum pre to, aby pretekárky a ich tímy ochránili pred koronavírusom. V hoteli sú totiž okrem pretekárok ubytovaní aj cudzí ľudia. „Tie pravidlá sú len také, aby boli,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Domov
Zdieľať
Diskusia