Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2021, 18:19
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Ikonický Land Rover Defender príde o strechu aj v novej generácii. Vznikne však len 5 exemplárov

Ikonický Land Rover Defender príde o strechu aj v novej generácii. Vznikne však len 5 exemplárov
Zdroj: Niels van Roij Design
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Defender Cabriolet je výsledkom dizajnového štúdia Niels van Roij Design z Londýna.

SUV a kabriolet je síce bizarné spojenie, v dnešnom automobilovom svete však nie je ničím výnimočným. Stačí si spomenúť na Nissan Murano CrossCabriolet či nedávno odhalený Volkswagen T-Roc Cabriolet. Portfólio týchto netypických výtvorov sa už čoskoro rozšíri o ďalšieho člena, ktorý vznikne pod taktovkou štúdia Niels van Roij Design z Londýna.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Ide o nový Land Rover Defender, ktorý na rozdiel od svojho predchodcu nevznikne v karosárskom variante s otvorenou strechou. Nová generácia sa už totiž zmenila z relatívne dostupného pracanta na prémiový terénny model, ktorý cieli na úplne inú skupinu zákazníkov. Práve preto sa jedna z divízií (Heritage Customs) známeho dizajnérskeho štúdia pustila do vývoja verzie Cabriolet, ktorá vzíde z aktuálnej generácie. Ponesie názov Valiance, na trh sa dostane už v prvých mesiacoch budúceho roka a teraz spoznávame jeho vizuálnu predlohu. 

Land Rover, Defender, Cabriolet,
Zdroj: Niels van Roij Design

Kabriolet vznikne z krátkeho vyhotovenia Defender 90 – zadné partie teda prišli o strešnú časť karosérie. Namiesto nej tam bude plátenná strecha, ktorá sa v prípade potreby vysunie nad celú odkrytú časť. Vzhľadom na to, že pôjde o vskutku rozsiahly karosársky zásah, celá úprava rozhodne nebude lacná.

Niels van Roij Design uvádza, že Defender so sťahovacou strechou bude stáť minimálne 138-tisíc eur, štúdio pritom vyrobí len 5 exemplárov. Každý exemplár sa môže odlišovať inou konfiguráciou vzhľadom na využitie SUV – na výber bude hneď niekoľko špecifických lakov karosérie, k dispozícii budú aj rôzne disky či dokonca pneumatiky s bielymi bočnicami.  

Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,Land Rover, Defender, Cabriolet,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia