Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. decembra 2021, 16:07
Čas čítania 0:52
Eduard Starkbauer

Ministerka kultúry Natália Milanová rázne reaguje na Pavla Haberu. Jeho vyjadrenie počas finále Superstar prirovnala k hoaxu

OSOBNOSTI SUPERSTAR
Uložiť Uložené

Spevák je podľa ministerky nostalgický za časmi, keď hrával na mítingoch členom Mečiarovej vlády.

Počas nedeľného finálového kola česko-slovenskej Superstar si dlhoročný porotca súťaže Pavol Habera neodpustil komentár na adresu slovenskej ministerky kultúry. Dôvodom Haberovho rozhorčenia bolo plánované zrušenie kvót na slovenskú hudbu v rádiách. 

„Slovenskí hudobníci mali potýčku s ministerstvom kultúry, lebo tí chceli dosiahnuť, aby sa na Slovensku hralo menej slovenskej hudby. Ja by som pani ministerku veľmi pozdravoval v tejto chvíli – a práve po tejto pesničke. Lebo táto pesnička a mnohé iné dokazujú, že nie sme úplne na ho*no. Ďakujem Adamovi, že mi to pripomenul, že nie sme na ho*no,“ povedal v nedeľu Pavol Habera.

Odporúčané
Tvrdý odkaz Pavla Haberu slovenskej ministerke kultúry: Adam mi pripomenul, že nie sme úplne na ho*no Tvrdý odkaz Pavla Haberu slovenskej ministerke kultúry: Adam mi pripomenul, že nie sme úplne na ho*no 19. decembra 2021, 23:26

Portálu Plus 1 deň sa teraz podarilo získať reakciu ministerky Natálie Milanovej (OĽaNO), ktorá lídrovi skupiny Team poslala adresný a drsný odkaz.

Výroky Pavla Haberu o kvótach slovenskej hudby v súkromných rádiách podľa nej spĺňajú definíciu hoaxu. „Pán Habera sa snaží navodiť dojem, ako keby ministerstvo kultúry diktovalo playlist a rotácie skladieb v jednotlivých rádiách. Nie je to pravda od roku 1989, keď pán Habera žal najväčšie hudobné úspechy.

Milanová, Habera
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Instagram/Pavol Habera

Natália Milanová upresňuje, že o programe rádií majú rozhodovať ich dramaturgovia, prípadne algoritmus. „Štát určoval, čo majú ľudia robiť, a autoritársky štýl vládnutia tu viedol pán Mečiar a jeho vláda, ktorým spieval pán Habera na ich mítingoch,“ uzavrela pre Plus 1 deň ministerka.

Pripomeňme, že návrh nakoniec neprešiel a slovenské rádiá musia naďalej hrať 35 % slovenskej hudobnej produkcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia