Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2021, 12:57
Čas čítania 0:35
Ivan Koribanič

Slovensko bude na olympiáde definitívne bez hokejistov z NHL. V zahraničnej lige narastajú počty nakazených koronavírusom

Slovensko bude na olympiáde definitívne bez hokejistov z NHL. V zahraničnej lige narastajú počty nakazených koronavírusom
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Olympijský hokej bude rovnako ako v roku 2018, tak aj v roku 2022 bez hokejistov z NHL.

Vedenie americkej NHL zrušilo všetky zápasy. Dôvodom sú narastajúce počty nakazených hráčov a realizačných tímov. V hre však bola stále otvorená otázka o účasti hráčov NHL na zimnej olympiáde v Pekingu. Túto možnosť vedenie ligy definitívne zavrhlo, píše ESPN. Pre Refresher to potvrdil aj bývalý slovenský reprezentant Richard Lintner.

Hoci NHL pôvodne prisľúbila, že na olympiádu hráčov uvoľní, v zmluve bol aj dodatok. V ňom je uvedená klauzula, ktorá vedeniu ligy umožňuje v prípade zlej epidemickej situácie tento prísľub zrušiť. V lige doposiaľ odložili 50 zápasov.

Za Slovensko mohli prípadne na olympiáde nastúpiť hráči z NHL Martin Fehérváry, Erik Černák, Andrej Sekera, Richard Pánik, Jaroslav Halák a Tomáš Tatar. V hre bol dokonca aj návrat Zdena Cháru. Môžeme teda očakávať, že tréner Craig Ramsay zvolí na nadchádzajúcu olympiádu podobnú zostavu, aká odohrala uplynulé majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige. Ťahúňmi tímu by tak mali byť znovu Peter Cehlárik a Marek Hrivík.

Domov
Zdieľať
Diskusia