Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2021, 20:06
Čas čítania 0:46
Ivan Koribanič

Petra Vlhová kritizuje organizátorov pretekov v Lienzi. Podľa nej sa tam protipandemické opatrenia nesú v duchu „len aby boli”

Petra Vlhová kritizuje organizátorov pretekov v Lienzi. Podľa nej sa tam protipandemické opatrenia nesú v duchu „len aby boli”
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT PETRA VLHOVÁ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Už v utorok sa Petra Vlhová predstaví v rakúskom Lienzi v rámci obrovského slalomu.

Petra Vlhová je už spolu so svojím tímom v rakúskom Lienzi. V utorok tam bude pretekať v obrovskom slalome.

Vlhová pre RTVS priblížila pozadie pretekov. V reportáži skritizovala rakúskych organizátorov. Tí podľa nej nevynakladajú dostatok úsilia na to, aby účastníkov pretekov ochránili pred koronavírusom.

V hoteli totiž podľa jej slov býva okrem pretekárok a ich tímov aj cudzia verejnosť. „My sa chránime a testujeme, ale čo máme robiť, keď sme v hoteli s cudzími. Je to ťažké,” uzavrela Vlhová pre RTVS.



Slovenská lyžiarka sa na trať postaví so štartovacím číslom 3. Na trati bude najväčšou favoritkou na zisk prvenstva. Na pretekoch sa totiž nezúčastní jej rivalka Mikaela Shiffrinová.

Tá oznámila, že jej test na koronavírus bol pozitívny. Musí preto zostať v izolácii. Na štart sa nepostaví ani Vlhovej druhá veľká súperka Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Tá sa z pretekov odhlásila tesne pred žrebovaním štartovacích čísel. Prvé kolo v Lienzi je naplánované v utorok o 10.00 h, druhé kolo o 13.00 h.

Priebežné hodnotenie Svetového pohára hovorí v prospech Američanky Shiffrinovej. Tá je na prvom mieste so 750 bodmi. Druhá je Talianka Sofia Goggiová so 635 bodmi. Najlepšiu trojicu uzatvára Petra Vlhová. Tá má 435 bodov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia