Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2021, 14:44
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Petra Vlhová: Kvôli sláve je pre mňa dnes ťažšie žiť na Slovensku, Vianoce preto strávim v Taliansku

NEWS PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené

Petra Vlhová strávi Vianoce v zahraničí, aby mohla trénovať. Zároveň to vraj na Slovensku nemá ľahké, lebo je príliš slávna.

Petra Vlhová strávi Vianoce v Taliansku. Tvrdí, že je radšej v zahraničí, pretože má možnosť trénovať a zároveň má pokoj. „Jednak budem s mojím tímom a budem môcť v pohode trénovať, jednak budem mať aj väčší pokoj, keďže dnes už je pre mňa žiť na Slovensku ťažšie, kvôli sláve...“ cituje slovenskú lyžiarku denník Nový Čas.

Na Slovensku sa zdržala len krátko po návrate z Colorada, kde trénovala na zimnú olympiádu v Pekingu, ktorá štartuje vo februári. 

Petra tvrdí, že robí všetko pre to, aby si domov odniesla zlato. „Olympiáda bude len o jednom dni, ale vôbec z toho nemám obavu. Ani necítim tlak, aj keď toto podujatie je snom každého pretekára. Budem sa snažiť udržať si dovtedy formu na čo najvyššej úrovni s tým, aby ten vrchol prišiel práve vo februári,“ hovorí šampiónka zo zatiaľ posledného svetového pohára. Zároveň bude chcieť zabojovať aj o ďalší Veľký krištáľový glóbus. 

 
Momentálne pracuje aj na tom, aby bola na náročné preteky pripravená aj po psychickej stránke, uvedomuje si totiž, že očakávania od športovca jej kapacít sú obrovské. 

Odporúčané
Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou 19. januára 2024, 17:30

„Keď ste na vrchole, ľudia začnú brať ako samozrejmosť, že musíte stále vyhrávať. Ale sme len ľudia a človek môže niekedy zlyhať. A potom sa pýtajú, že čo sa to s tým športovcom deje. Pre mňa je dôležité mať nastavený správny mentálny balans. Keď som v pohode, potom podávam skvelé výkony," povedala Novému Času Vlhová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia