Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Slovak Telekom.
19. januára 2024, 17:30
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej štartuje už zajtra. Slovenský operátor potešil fanúšikov touto novinkou

ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ SVETOVÝ POHÁR V ALPSKOM LYŽOVANÍ
Uložiť Uložené

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní prináša do Jasnej nekonečno športových zážitkov, s ktorými sa Slováci len tak často nestretávajú. O to viac, ak sa na nich zúčastnia svetové lyžiarske mená ako Petra Vlhová a jej dlhoročná rivalka Mikaela Shiffrinová.

Výnimočnú atmosféru svetových pretekov si budeš môcť vychutnať už tento víkend 20. a 21. januára v lyžiarskom stredisku Jasná v Demänovskej doline. O samotné účastníčky, ich organizačné tímy, novinárov či divákov sa bude starať špičková internetová konektivita od operátora Slovak Telekom.

Jasná sa zároveň stane prvou lokalitou na Slovensku, ktorá bude využívať 5G sieť postavenú na 3G frekvencii. Prvotriedna konektivita pokryje viac ako 78-tisíc štvorcových metrov areálu Jasná plnohodnotným signálom a bude dostupná pre všetkých, ktorí sa prídu pozrieť na najprestížnejšie lyžiarske preteky.

„Svetový pohár v alpskom lyžovaní patrí medzi hlavné športové udalosti roka, ktoré sleduje celý svet. Sme nesmierne hrdí, že naša spoločnosť Slovak Telekom môže byť súčasťou týchto prestížnych pretekov a svojou infraštruktúrou a IT službami zabezpečiť bezproblémový chod podujatia,“ uviedol riaditeľ divízie firemných zákazníkov Slovak Telekom Peter Laco.

K dispozícii bude pripravená optická konektivita s rýchlosťou až 10/10 Gbps, ktorá bude spájať všetky najdôležitejšie body v celom areáli. Na zachovanie maximálnej stability internetovej konektivity Slovak Telekom použil zemné vedenie, vďaka ktorému ani tie najhoršie poveternostné podmienky nebudú mať vplyv na jej rýchlosť.

Jasná, 5G sieťJasná, 5G sieťJasná, 5G sieť
Zobraziť galériu
(3)

Sieťovú konektivitu budú môcť využívať všetci účastníci, ktorí sa budú zdržiavať v mieste pretekov, či už pôjde o samotné organizačné tímy, technické zázemie, alebo novinárov, ktorí budú z Jasnej informovať o úspechoch lyžiarok celosvetové médiá.

Použité WiFi prístupové body dokážu prenášať dáta rýchlosťou až 2,9 Gbps a každé jedno dokáže spracovať komunikáciu pre 1024 zariadení v reálnom čase. Celkovo bude k dispozícii 26 Wi-Fi lokalít, ktoré spoločne poskytnú stabilnú konektivitu až pre 26-tisíc zariadení súčasne.

Na čo najlepšie zabezpečenie konektivity pre širokú masu účastníkov bude k dispozícii viacero oddelených WiFi zón. Najvyššiu prioritu a garanciu maximálnej rýchlosti budú mať priestory samotných pretekárok a ich organizačných tímov, aby mohli v čase sledovať a vyhodnocovať výkony svojich zjazdárok.

Novinkou je 5G sieť

Súčasťou technologického riešenia bude aj posilnenie kvality mobilného signálu počas športového víkendu. Vzhľadom na rozsah podujatia sa očakáva, že v danej oblasti sa v jednom okamihu vyskytne viac než 15-tisíc účastníkov, ktorí si prídu vychutnať atmosféru Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Okrem posilneného 4G signálu priniesol Slovak Telekom do Jasnej aj najmodernejšiu 5G sieť, ktorá umocní zážitok zo zdieľania jedinečných momentov z obrovského slalomu. Nasadením 5G siete sa otvoria horské svahy Demänovskej doliny novej mobilnej technológii, ktorá návštevníkom ponúkne tú najlepšiu konektivitu nielen počas športového víkendu, ale stane sa tak novým štandardom v danej lokalite.

Navyše po prvýkrát bude 5G sieť v Jasnej využívať plnú kapacitu pásma 2100 MHz po vlaňajšom vypnutí 3G siete a nasadení dodatočného bloku.

Domov
Zdieľať
Diskusia