Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021, 14:07
Čas čítania 0:36
Ema Stanovská

Robert Fico je tretí najdôveryhodnejší politik, čísla predstaviteľov koalície padajú. Prvé miesto stále patrí Zuzane Čaputovej

NEWS POLITICI POLITIKA
Uložiť Uložené

Ficovi dôveruje až 29 percent ľudí.

Najdôveryhodnejšou medzi politikmi je aj naďalej prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorej verí 52 percent ľudí. Od posledného prieskumu si mierne polepšila. Na druhom mieste je líder Hlasu Peter Pellegrini so 41-percentnou dôverou. Tretie miesto patrí predsedovi Smeru Robertovi Ficovi. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Ficovi dôveruje až 29 percent ľudí. Denník N poznamenal, že ide o najväčšie prekvapenie. Od svojho konca v premiérskej funkcii v roku 2018 patril totiž spolu s Marianom Kotlebom k dvojici najnepopulárnejších politikov. Líder Smeru tak predbehol všetkých opozičných politikov.

politici
Zdroj: TV Markíza

Oproti septembru, keď agentúra Focus uskutočnila prieskum dôveryhodnosti naposledy, pritom Ficova popularita nerástla. Umiestnenie predsedu Smeru je dôsledkom toho, že v rebríčku sa naďalej postupne prepadávajú všetci vládni politici. Za Ficom skončil aj premiér Eduard Heger (OĽaNO).

politika
Zdroj: TV Markíza

Predsedovi vlády dôveruje 28 percent občanov, nedôveruje mu 70 percent ľudí. Igor Matovič si síce mierne polepšil, no stále patrí medzi najmenej dôveryhodných politikov. Nedôveruje mu až 86 percent ľudí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia