Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021, 13:11
Čas čítania 1:07
Ema Stanovská

VIDEO: Nárek a prosba o modlitby. Žena z továrne zničenej hurikánom sa snažila dovolať pomoci cez Facebook live video

VIDEO: Nárek a prosba o modlitby. Žena z továrne zničenej hurikánom sa snažila dovolať pomoci cez Facebook live video
Zdroj: ČTK/Philipp Brandl
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

„Myslím si, že sa nás snažia nájsť, ale bojím sa, že budem jednou z posledných ľudí, ku ktorým sa dostanú,“ hovorí žena vo videu.

Američanka Kyanna Parsonsová-Perezová sa spolu s kolegami ocitla v ruinách továrne na výrobu sviečok po tom, čo budovu v štáte Kentucky v noci z piatka na sobotu zničilo tornádo. Žena sa pokúšala dovolať záchranárom, avšak neúspešne. Začala preto na Facebooku vysielať video v priamom prenose, v ktorom prosila o pomoc.

„O pár hodín budeme vonku a oslávime moje narodeniny. Zaprajte mi všetko najlepšie!“ kričí žena v úvode desivého 10-minútového videa, na čo jej kolegyne začínajú s plačom spievať „Happy Birthday“. Žena sa snaží žartovať, ale vo videu sa mieša panika, prosby o pomoc aj strach o vlastný život. 


„Myslím si, že sa nás snažia nájsť, ale bojím sa, že budem jednou z posledných ľudí, ku ktorým sa dostanú. Strašne sa bojím,“ vraví Kyanna Parsonsová-Perezová v úplnej tme. „Necítim si nohy,“ pokračuje a ukazuje pomocou baterky na smartfóne na dávkovač vody, ktorý sa zrejme vytrhol a pritlačil ju. Podľa jej slov sa nemôžu hýbať, pretože by ich ruiny zavalili ešte viac, a niekoho prosí, aby dal pozor na jej deti, no nepovedal im, čo sa jej stalo.

Žena po dvoch hodinách zverejnila ďalšie video, kde vidieť, že ju z ruín napokon vyslobodili. Plače, no pre vietor nepočuť, čo hovorí.

 

Pre CNN neskôr povedala, že budova sa zrútila extrémne rýchlo. „Spadla ako balíček kariet, bola to doslova záležitosť pár sekúnd. Bol to ten najdesivejší zážitok, aký som zažila. Jedna z mojich kolegýň začala kričať: Bože, idem umrieť, idem umrieť!“ 

Tornáda a víchrice sa Spojenými štátmi prehnali v noci z piatka na sobotu a vyžiadali si najmenej 80 obetí. Prírodný živel strhával strechy a v zničených budovách zostalo uviaznutých viacero ľudí. Kentucký guvernér Andy Beshear novinárom povedal, že jeho štát „už dlho nezažil takú ničivú tornádovú katastrofu“.

Odporúčané
VIDEO: USA zasiahli ničivé tornáda a víchrice. Zasiahli domy pre seniorov aj veľkosklad Amazonu a pod troskami uväznili ľudí VIDEO: USA zasiahli ničivé tornáda a víchrice. Zasiahli domy pre seniorov aj veľkosklad Amazonu a pod troskami uväznili ľudí 11. decembra 2021, 18:40
Domov
Zdieľať
Diskusia