Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. decembra 2021, 13:46
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová TASR

Jeho pieseň Gyöngyhajú lány poznáš aj ty, prespievali ju Scorpions. Zomrela legendárna maďarská rocková hviezda János Kóbor

HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Podľahol covidu.

Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok v Budapešti po krátkej chorobe spoluzakladateľ jednej z najúspešnejších maďarských rockových skupín Omega, spevák a gitarista János Kóbor. Kapela to oznámila na svojom facebookovom účte.

Podľahol covidu

Hudobníka hospitalizovali 9. novembra s infekciou nového druhu koronavírusu, po štyroch dňoch ho previezli na Városmajorskú kliniku srdcových a cievnych chorôb, kde v pondelok vo veku 78 rokov ochoreniu COVID-19 podľahol.

V rozhovore pre spravodajský server Ripost.hu Kóbor 18. novembra povedal, že sa neobáva tejto choroby, nikdy nebol chorý a stále sa cíti zdravý a silný. Zdôraznil, že vždy dodržiaval epidemické opatrenia, aj keď mu prekážalo obmedzené dýchanie s rúškom. Proti covidu sa síce zaočkovať nedal, ale odporcom očkovania nikdy nebol. V rozhovore podčiarkol, že nech sa každý, kto vakcínu považuje za dôležitú, zaočkovať dá.

Skupinu Omega založili v septembri 1962 a mala výrazný úspech aj mimo Maďarska. V 60. a 70. rokoch bola populárna v bývalom Československu, ako aj v Poľsku či vo vtedajšej Juhoslávii, a koncertovala i v Anglicku a Nemecku. Najznámejším hitom Omegy je skladba Gyöngyhajú lány (Perlovlasé dievča), ktorú naspievala v roku 1995 aj skupina Scorpions s názvom White Dove.

Domov
Zdieľať
Diskusia