Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 13:22
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Hygienici zatvárajú školy v ďalších dvoch okresoch

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Školy v okresoch Kysucké Nové Mesto a Bardejov zatvoria v pondelok.

Stredné školy, druhý stupeň základných škôl, základné umelecké školy a jazykové školy v okrese Kysucké Nové Mesto budú od pondelka zatvorené. Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci vydal vo štvrtok vyhlášku, ktorá zakazuje prezenčnú výučbu z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19.


Zákaz sa týka druhého stupňa ZŠ a špeciálnych ZŠ, gymnázií, stredných odborných škôl, špeciálnych stredných škôl, ZUŠ a jazykových škôl.


Vyhláška nadobúda účinnosť 6. decembra 2021 a stráca účinnosť uplynutím 17. decembra 2021.

Školy zatvárajú aj v Bardejove

Pre zlú pandemickú situáciu sa nebude od pondelka v okrese Bardejov prezenčne vyučovať na druhom stupni základných škôl a ani na stredných školách, rozhodol Regionálny verejného zdravotníctva Bardejov.


Zákaz prezenčného vzdelávania platí pre druhý stupeň základných škôl, gymnáziá, stredné odborné školy, základné umelecké školy a jazykové školy. Taktiež pre prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.


Hlavný hygienik SR Ján Mikas v uplynulých dňoch vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Napriek lockdownu zostali totiž školy otvorené. Od konca novembra sa zatvorili základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy i krúžky a mimoškolské aktivity.

Domov
Zdieľať
Diskusia