Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 16:32
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Chystajú rekonštrukciu smrti Milana Lučanského. Prípad stále nevyšetrili

NEWS MILAN LUČANSKÝ
Uložiť Uložené

Bývalý policajný prezident sa o samovraždu pokúsil takmer presne pred rokom.

Smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nevyšetrili ani po jedenástich mesiacoch. Prípad si pod seba zobrala policajná inšpekcia a prokuratúra, vyšetrovanie však naďalej pokračuje. Ďalším krokom bude podľa denníka SME rekonštrukcia celej udalosti z decembra 2020, keď sa podľa komisie ministerstva spravodlivosti obvinený exšéf polície pokúsil o samovraždu.

Komisia Márie Kolíkovej konštatovala závery z kamerových záznamov a výsluchov svedkov. Prokuratúra a inšpekcia majú k dispozícii aj závery z pitvy a ďalšie zdravotné záznamy, ktoré rodina nebola ochotná poskytnúť Kolíkovej rezortu.

Na rekonštrukcii sa zúčastní aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý sa do celého prípadu vložil ešte v čase, keď médiá informovali o prvých údajných zraneniach vo väzbe. 

Milana Lučanského umiestnili do väzby v decembri 2020 pre údajné prijatie úplatku vo výške 510 000 eur. Po jeho prvom prevoze do nemocnice začali vznikať konšpiračné teórie o tom, že ho napadla skupina dozorcov. Tieto tvrdenia sa však nepotvrdili. 29. decembra 2020 nakoniec Milan Lučanský spáchal samovraždu obesením.

Milan Lučanský v teréne.
Milan Lučanský v teréne. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia