Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2021, 17:52
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Rakúšan sa úmyselne nakazil koronavírusom a zomrel. Takto fungujú „korona párty“, tvrdí lekár

ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vo veku 55 rokov patril do rizikovej skupiny.

V Rakúsku sa 55-ročný odporca vakcín zámerne infikoval koronavírusom, aby sa nemusel dať zaočkovať. Chcel sa tak dostať do kategórie ľudí, ktorí prekonali koronavírus a platia pre nich menej prísne pravidlá. Priebeh ochorenia bol však u muža vážny a nakoniec koronavírusu podľahol, informuje Heute s odkazom na noviny Kleinen Zeitung.

Rakúsky portál uvádza, že zámerné nakazenie sa koronavírusom je v Rakúsku novým fenoménom antivaxerov, ktorí sa radšej infikujú, než by sa mali dať zaočkovať. Tým sa však, pochopiteľne, na rozdiel od očkovaných ľudí vystavujú oveľa väčšiemu riziku ťažkého priebehu, hospitalizácie a eventuálne aj smrti.

Odporúčané
Primár infektológie: Som zúfalý, keď vidím, koľko mediálneho priestoru majú antivaxeri a politici, ktorí zavádzajú (Rozhovor) Primár infektológie: Som zúfalý, keď vidím, koľko mediálneho priestoru majú antivaxeri a politici, ktorí zavádzajú (Rozhovor) 16. novembra 2021, 14:30

Podľa slovenského Národného centra zdravotníckych informácií viac ako 81 % hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19 na Slovensku tvoria osoby, ktoré nie sú plne zaočkované. Podobné štatistiky uvádzajú aj mnohé iné krajiny.

Lekár z okresu Liezen, ktorý o úmrtí 55-ročného muža informoval, tvrdí, že vie o takzvaných „korona večierkoch“, kde sa ľudia snažia cielene nakaziť. Týmto spôsobom sa podľa neho infikovali aj ľudia mladší ako 30 rokov a dodnes trpia syndrómom dlhodobého covidu.

V Rakúsku sa od pondelka 22. novembra sprísnia pravidlá pri prechode cez hranice, ktoré sa dotknú aj Slovákov. Na vstup k našim susedom už nebude postačovať antigénový test. Výnimku budú tvoriť pendleri, no aj pre nich bude negatívny test platný len 24 hodín. Viac informácií nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia