Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2021, 11:32
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

Fico na chate dúfal, že „Noro pôjde von“. Mal dôverné informácie z Najvyššieho súdu

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE
Uložiť Uložené

Z nahrávok vyplýva, že trojica Fico, Para a Gašpar mladší operovala aj s informáciami o pomeroch v senáte Najvyššieho súdu, ktorý rozhodoval o väzbe pre Norberta Bödöra.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico mal od advokáta Mareka Paru informácie z Najvyššieho súdu o vnútorných pomeroch v senáte, ktorý rozhodoval o väzbe pre Norberta Bödöra.

Vyplýva to z nahrávok z chaty, ktorých prepis má k dispozícii Denník N. Para Ficovi hovoril, že jeden z členov trojčlenného senátu mal v pláne namietnuť svoju zaujatosť, a ak by sa tak stalo, uplynula by lehota na rozhodnutie a oligarcha z Nitry a blízky priateľ šéfa Smeru by išiel na slobodu. 

Keby sa Piovartsy namietol, tak Noro ide von

„... lebo má tam byť Piovartsy a Piovartsy sa chcel namietať. Keby sa Piovartsy namietol, tak Noro ide von. Lebo nestihnú rozhodnúť,“ hovorí Marek Para Robertovi Ficovi, čím mu naznačuje, že neúplný senát by o väzbe rozhodovať nemohol. Informácia tohto typu nie je verejná. Podľa Denníka N Fico na informáciu pritakáva a pridáva vlastné poznatky o pomeroch v senáte. 

„Kliment asi spanikáril a údajne, to zisťujem, Kliment nedal spis ani Piovartsymu. Piovartsy došiel a asistent mu hovorí: Ja vám nemôžem dať spis,“ reaguje informovaný predseda Smeru. V diskusii ďalej politik a advokát preberali ďalšie mená sudcov Najvyššieho súdu, rozprávali sa, kto je na ich strane a kto na strane špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.  

Odporúčané
Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) Fico, Kaliňák a Bödör starší sa stretávali v chate v obci Čifáre, domáci o nich vedeli dlho (Reportáž) 27. októbra 2021, 16:00

Norbert Bödör je vo väzbe už viac ako rok, zadržali ho v súvislosti s korupčnou kauzou Dobytkár, medzičasom ho obvinili ako hlavu údajnej organizovanej skupiny policajných funkcionárov.

Fico, chata, gorilla
Zdroj: Aktuality.sk

Vyskúšajme si to kvôli Norovi aj kvôli Tiborovi

Fico na nahrávke hovorí o Norbertovi Bödörovi viackrát, jeho otcovi navrhoval, aby na súd s Dušanom Kováčikom nahnal dôchodcov s palicami. Mali kričať, že bývalý špeciálny prokurátor je nevinný. „Ja, ja, ja totiž Dušana Kováčika považujem za hrozne prelomový prípad. Keby Dušan tento prípad uhral, tak všetkým strašne, strašne pomôže,“ hovoril Fico v chate 19. augusta podľa prepisov, ktoré má Denník N k dispozícii.

„Vyskúšajme si to kvôli Norovi aj kvôli Tiborovi. Lebo to možno zistíme, že niektoré veci fungujú, však…“ rozmýšľal Fico. Noro je oligarcha Norbert Bödör a Tibor je bývalý policajný prezident a priamy nominant Roberta Kaliňáka Tibor Gašpar.

Dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran v úvode týždňa avizoval, že plánuje vyvodiť personálnu zodpovednosť voči niektorým policajtom, ktorí mohli vyniesť medializované nahrávky z poľovníckej chaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia