Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2021, 13:08
Čas čítania 1:21
Tímea Krauszová

V Košiciach sa dlhodobo nevedia zbaviť prostitútok v Starom Meste. Starosta vraví, že by bolo lepšie ich biznis zlegalizovať

NEWS EROTICKÉ SLUŽBY KOŠICE
Uložiť Uložené

„Prostitúcia existuje od starovekého Ríma, takže je zbytočné si myslieť, že zmizne s nejakým zákazom či novým zákonom,“ povedal starosta košického Starého Mesta Igor Petrovčik.

Ulice v okolí košickej železničnej stanice a Pošty 2 sú už dlhodobo známymi revírmi pre prostitútky. Hoci políciu ľudia pravidelne zavolajú, zvyčajne nič nezmôžu, pretože ženy postávajúce na chodníkoch oficiálne neporušujú žiaden zákon.

Starosta Starého Mesta Igor Petrovčik preto vidí možnosť v legalizácii prostitúcie, ktorá by jasne vymedzila pravidlá a pri porušení by ich mohli trestať. Povedal to pre košický Korzár v kontexte prípadu 17-ročnej prostitútky, ktorej zákazník zaplatil falošnými bankovkami. On dostal trojročný podmienečný trest, 400-eurovú pokutu a povinný sociálny tréning, ona a jej rodičia sú bez viny.

Ako vyriešiť prostitúciu v centre?

V Starom Meste sa Petrovčik snaží vyriešiť situáciu viacerými „zbraňami“. V niektorých lokalitách nainštalovali kamery v nádeji, že to klientov aj prostitútky odradí, no len sa presunuli na iné ulice. „Pravidelne robíme komplexné čistenie lokality od použitých kondómov, prázdnych fliaš od alkoholických nápojov a množstva odpadkov, ktoré po nich ostávajú v blízkosti obytných domov,“ opisuje starosta mestskej časti pre Korzár.

Domov
Zdieľať
Diskusia